Fortsätt till innehållet

Tips på hållbara konferensprinciper

För oss här i Karleby är hållbarhet en hjärtesak och vi vill erbjuda våra kunder ansvarsfullt producerade tjänster utan att kompromissa med kvaliteten.

Låt oss lyfta fram några punkter från valprocessen till det faktiska mötet.

Mötesinbjudan

Du kan skicka mötesinbjudningar och material elektroniskt till deltagarna för att undvika onödiga printar och spara på miljön.

Plats

Karleby är lätt att nå med kollektivtrafik. Genom att utnyttja dem minskar du ditt koldioxidavtryck betydligt. På VR:s webbsidor och i appen kan du se hur mycket grönare du reser om du väljer tåget i stället för bilen eller flyg. Järnvägsstationen och Matkahuolto ligger i stadens centrum och Karleby-Jakobstads flygplats ligger ca 20km från Karleby centrum. För din resa är det värt att ta nytta av flygplatsbussarna, som kan bokas i förväg. Du kan enkelt promenera till olika möteslokaler i stadens kompakta centrum.

Boende

Ibland behöver du övernatta för att delta i ett evenemang. Vi uppmuntrar alltid gästerna att stanna längre, eftersom Karleby erbjuder ett brett utbud av saker att se och göra. Du kan alltid välja bo på en ansvarsfull plats, oavsett om det är en större hotell eller en mindre, idyllisk lokal. Vi ger dig gärna några tips för fritidsdestinationer också. Karleby erbjuder ett brett utbud av kultur, evenemang och andra nöjesaktiviteter. I den vackra gamlastaden Neristan och havet ligger bara en kort promenad från centrum.

Catering vid konferensen

Vi rekommenderar att du utnyttjar den pågående säsongen, eftersom det är då produkterna är som godaste. Välj gärna lokala råvaro i så stor mån som möjligt och stöd i första hand lokala matproducenter. Vi kan erbjuda goda vegetariska rätter, som har visat sig en positiv inverkan på miljön och även är bra för hälsan.

Genom att ta i bruk förhandsanmälningen till evenemang, ser vi till att det inte uppstår onödigt matavfall. Klimatpåverkan från matavfall är betydande.

Efter mötet

Använd de tillgängliga sorteringsmöjligheterna på mötesplatsen. Stäng alltid av konferensutrustning och belysning efter konferensen.

Visit Kokkola

Vi, personalen på Visit Kokkola, hjälper dig gärna att hitta den perfekta konferensmiljön för dig, oavsett är det på land eller till havs. I all vår verksamhet vill vi också ta hänsyn till hållbarhet och som företag har vi tilldelats märket Sustainable Travel Finland (STF) och Ekokompass-certifikatet