Hyppää sisältöön

Vinkit vastuulliselle

Meille vastuullisuus on sydämen asia täällä Kokkolassa ja haluamme tarjota asiakkaillemme vastuullisesti tuotettuja palveluita tinkimättä laadusta.

Nostamme muutamia huomioita esille aina valintaprosessista varsinaiseen kokoushetkeen saakka.

Kokouskutsut

Voit toimittaa kokouskutsut ja -materiaalit sähköisesti osallistujille välttääksesi turhaa painotuotteiden käyttöä ja säästät näin ympäristöä.

Sijainti

Kokkolaan on helppo saapua julkisilla kulkuvälineillä. Niitä suosimalla pienennät merkittävästi hiilijalanjälkeä. VR:n nettisivuilla ja sovelluksessa voit seurata kuinka paljon vihreämmän valinnan olet tehnyt matkustaessasi junalla kuin autolla tai lentokoneella. Rautatieasema ja Matkahuolto sijaitsevat keskustassa sekä Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalle on matkaa n. 20 km Kokkolan keskustasta. Matkaan kannattaa hyödyntää ennakkoon tilattavaa lentokenttäkuljetusta. Kävellen liikut keskustassa vaivattomasti eri kokouskohteisiin, sillä koko keskustan alue on kompakti.

Majoittuminen

Toisinaan tapahtumiin osallistuminen edellyttää majoittumista kyseiselle paikkakunnalle. Me toivotammekin vieraat viipymään alueella aina pidempään, sillä Kokkola tarjoaa monenlaista kivaa nähtävää. Voit aina valita majoituspaikaksi vastuullisuusasiat huomioivan kohteen, on se sitten isompi hotelli tai pienempi idyllinen majoitustoimija. Annamme teille mielellään vinkkejä vapaa-ajankin kohteiksi. Kokkolan kulttuuri- ja tapahtumatarjonta on monipuolista. Keskustasta löytyy ihana vanhakaupunki Neristan ja merenranta on lyhyen kävelymatkan päässä.

Kokoustarjoilut

Tarjoiluissa suosittelemme hyödyntämään meneillä olevaa sesonkia, sillä tällöin tuotteet ovat myös maukkaimmillaan.  Kotimaisia raaka-aineita kannattaa hyödyntää mahdollisimman paljon ja eritoten tukea paikallisia ruokatuottajia. Tarjolla on myös maukkaita kasvisruokia, joiden on todettu kuormittavan ympäristöä vähemmän ja tukevan muutenkin terveyttä.

Ottamalla ennakkoilmoittautumiset tilaisuuksiin, varmistetaan, ettei turhaa ruokahävikkiä syntyisi. Ruokahävikin ilmastovaikutus on merkittävä.

Kokouksen jälkeen

Hyödynnäthän kokouskohteen olemassa olevaa jätteiden lajittelumahdollisuutta. Sammutathan aina kokoustekniikan ja valot kokouksenne jälkeen.

Visit Kokkola

Me, Visit Kokkolan henkilökunta, autamme teitä ilomielin etsimään yhdessä juuri teille sopivan kokousmiljöön, on se sitten maissa tai merellä. Haluamme myös omalta osaltamme huomioida kaikessa toiminnassamme vastuullisuusasiat, ja meille yrityksenä onkin myönnetty Sustainable Travel Finland (STF) merkki sekä Ekokompassi sertifikaatti.