Fortsätt till innehållet

I närheten av Karleby

 • Visa på karta

  Larsmo – 365 öar livskraft. Köpmanholmens café bjuder dig och din familj på godsaker i en underbar skärgårdsmiljö. Caféet erbjuder både salt och sött och du kan välja att äta ute på vår trevliga och rymliga terrass. En taxibåt tar dig till ön eller varför inte ta roddbåten över. På ön finns badstrand, naturstig och ett utsiktstorn. Vi erbjuder grupper och företag ett konferensutrymme och även catering för privata tillställningar.
  Köpmanholmens café, Köpmanholmen, 68560 Eugmo, 06 7282509.

  Köpmanholmenscafé

  Köpmanholmen, 68560 Eugmo

  tfn 06 7282509

 • Visa på karta

  Strandis Strandis är känt för sin utmärkta mat, vänliga och effektiva service.

  Läget vid Larsmosjön alldeles intill 7 broars skärgårdsväg ger en maritim prägel.

  Strandis består av restaurang, café, butik, ett populärt fiskrökeri, campingplats, stugor, bastutjänster med bl.a. den unika bastubåten M/S Gloskär som tar grupper på en oförglömlig upplevelse.

  Under vintertiden är bastun varm varje dag (utom söndagar) för vinterbadare.

 • Visa på karta

  Gör en oförglömlig utflykt till tomtegården Tyynelän Tonttula. I juli har vi öppet varje dag och under advent håller vi öppet 1–22.12 kl. 11–18.
  Övriga tider enligt överenskommelse.

  Västerbyvägen 238, Eugmo

 • Visa på karta

  Trivsam lunchrestaurang som serverar hemlagad husmanskost. Vi finns i Larsmo centrum vid torget. Vi finns i moderna utrymmen vid torget i centrala Larsmo. Välkomna! Lunch serveras kl. 10.30–13.30. OBS! Kolla våra sociala medier för öppettider under sommaren, el ring 044 241 2134.
  Instagram: restaurangmanna
  Facebook: Gourmetkafe Manna

 • Visa på karta

  Kalajoki väntar på dig bara en timmes bilresa norrut från Karleby längs riksåttan! Kring Kalajokis rikskända sanddyner, Hiekkasärkät, finns hundratals aktiviteter för alla årstider, tiotals restauranger och mångsidiga övernattningsmöjligheter i ett modernt resecentrum där allt finns inom gångavstånd.

  Njut av en resa till havs genom att segla ombord på traditionsfartyg till Maakalla eller styr kosan till Rahja skärgård på en kanotutflykt. Som naturresenär kan du njuta av olika naturtyper på vandringsrutter vid Siiponjoki, vandra längs trästigar vid sandstränderna,
  cykla via strandängarna till Maristo området eller skåda fåglar.

  Kalajoki är en favoritdestination för vattendjur och äventyrare. Du kan spendera en oförglömlig sommardag genom att åka i vattenparkens rutschbanor, bubbla på spahotellet, ta ett dopp i havet, suppa eller surfa. I Nordens största äventyrspark kan du utmana dig själv på höghöjdsbana i trädtopparna eller med aktiviteter i Europas största äventyrstorn. Om du vill tävla kan du ta ett parti äventyrsgolf, köra gokart eller frisbeegolfa.

  Från sen vår till sen höst är Kalajoki golfarens val. Förra året rankades den havsnära och välskötta golfbanan i Kalajoki som nummer ett i
  Finland bland gästspelare. SaniFani spa och simhall är ett vädersäkert alternativ året runt. Havet och de snöiga sanddynerna är en förstummande vacker miljö att röra sig i, även på vintern. I Kalajoki kan du enkelt skida, skrinna, gå på snöskotur eller åka motorkälke. Efter en hurtig dag
  är det härligt att njuta av Kalajokis mångsidiga restaurangutbud. Till exempel i irländsk stil med livemusik.

  Vare sig du kommer på semester, möte eller lockad av ett evenemang kan du vara säker på att Kalajoki även erövrar ditt hjärta.

 • Visa på karta

  Nöjesparken PowerPark är Finlands mest berömda resmål som slår en förstagångsbesökare med häpnad och som alltid har en överraskning i beredskap även för den mest erfarna besökaren!

  I Alahärmä i Södra Österbotten på de mytomspunna vidderna reser sig Finlands största och mest originella fritidscentrum, nöjesparken PowerPark. PowerPark bjuder på 160 hektar glädje, fart, upplevelser och aktiviteter utan åldersgräns. För var och en i alla åldersklasser kan vi garanterat erbjuda något intressant att göra! PowerParks hjärta utgörs av den fantasifulla nöjesparken, störst i Finland med över 40 attraktioner, bland annat åtta berg och dal-banor samt Finlands största urval av attraktioner för barn.

  Utöver nöjesparkens utbud finns det massor av annat skojigt att göra och uppleva, såsom gokartbanorna, en 5D-biograf och sagolandet Röllikylä (trollbyn). Den perfekta ledigheten i PowerPark kompletteras av otaliga inkvarteringsalternativ, olika evenemang och mångsidiga shoppingmöjligheter.

  Vi välkomnar varmt alla besökare på en nöjes- och semesterresa som PowerPark-medborgare!