Fortsätt till innehållet

Upplev Karleby

 • Promenadleden i Gamlakarleby

  Denna rundtur till fots tar dig till de gamla delarna av Karleby – på egen hand. Under promenaden får du stifta bekantskap med stadens historia, byggnader, personer och händelser.

 • Fyrö Tankar

  Tankar är idag ett mångsidigt besöksmål och erbjuder resenären oförglömliga naturupplevelser och utdrag från det gamla skärgårdslivet. M/S Jenny trafikerar regelbundet från Karleby Havspark till Tankar under sommarsäsongen.

 • Visit Kokkola broschyrer

  Vår nya broschyrer kan läsas elektroniskt på webben.

 • Familjenöjen i Karleby

  Karleby är fullt av roliga saker att göra för hela familjen. Utomhus finns flera aktivitetsparker att uppleva gratis. Badcentret VesiVeijari erbjuder spänning och vattenrutschbanor vinter som sommar.

 • Kongress Karleby

  Vi har samlat en omfattande lista över fest- och möteslokaler i Karleby. Här hittar du en passande miljö för ett stort eller litet evenemang, oavsett om det är bastukväll eller kongress som är aktuellt.

 • Följ oss i sociala medier

  Följ oss på Instagram eller Facebook och håll dig uppdaterat om det senaste i Karleby. Markera dina bilder med #visitkokkola och vi delar de bästa!

   

Vårens pärlor

 • Till Havs-mässan

  Till Havs -mässan samlar områdets omfattande båtindustri till Havsparken. Havsparken i Karleby erbjuder en fantastisk miljö för organisering av evenemang. Det marina och populära parkområdet ligger precis vid havet. Under evenemanget presenteras ett brett sortiment av båtar samt produkter och service inom båtliv och fritid. Båtar finns på land och även i vattnet för provkörning.

  Till messäns hemsida
 • Evenemangens Karleby

  Kika in pågående och kommande evenemanger lätt via evenemangskalendern. Du kan begränsa teman som intresserar just dig och klicka in passande datum, när du vill njuta av upplevelserika Karleby.

  Evenemangskalendern
 • Cykla året runt

  Omgivningen i Karleby erbjuder intressanta cykelleder året runt. Hyr en fatbike eller elcykel och utforska de många populära naturområden vid kusten – kom ihåg matsäcken! Det ordnas även elcykelsafarier.

  Våra favoritrutter på cykel
 • Karleby nationalstadspark – I spåren av landhöjningen och det havsnära

  Bekanta dig med Karleby nationalstadspark som omfattar  nästan 20 000 hektar. Nationalstadspark sträcker sig från Karleby järnvägsstationen till skärgården, ända ut till Tankar fyrön.

  Karleby nationalstadspark
 • Mellersta Österbottens Kammarorkester 50 år

  Mångfaldigt prisbelönade Mellersta Österbottens Kammarorkester är en av de internationellt mest kända finländska orkestrarna. Välkommen att ta del av orkesterns reaktionssnabba, dynamiska samklang.

  Konserter
 • Guardia Nueva

  Underhållnings- och tangoorkester Guardia Nueva är som en blåklocka i december – en flexibel diamant. Nätt och stark, blå, finländsk och äkta, känslig och överraskande. Ett överflöd av musik genom samarbete med de ljusstarkaste stjärnorna i Finland. Med omfattande färdigheter behöver man inte nöja sig med lite. Guardia Nueva är mer än en orkester. Det är något man måste uppleva själv!

  Guardia Nueva
 • Saltvattenstänkt presentkort

  Sommarens bästa upplevelse som present. Njut av en dagsutflykt eller upplev en oförglömlig natt i lugnet av den yttre skärgården. M/S Jenny trafikerar regelbundet från Karleby Havspark till Tankar fyrö.

  Vår gåvobutik på nätet
 • Kuten Kola

  Kokkola bilden (Kuk-Kula) designad av Elina Warsta finns nu på T-Skjortor, Collegetröjor och tygväskor! Du hittar produkter från Karleby Turism vid Salutorget eller från BoardVillages webbshop.

  För varje såld produkt doneras 1€ till välgörenhet för barn och unga.

  Boardvillages webbshop

Evenemang

Mera evenemang