Hyppää sisältöön
Harrbådan linjaloisto

Harrinniemen linjaloisto

Tunnetummalta nimeltään Harrbådan majakka rakennettiin hiekkaiselle niemenkärjelle vuonna 1953. Se poistettiin käytöstä vuonna 1979. Tämän jälkeen betoninen torni on päässyt pahasti rapistumaan. Nykyään loisto toimii lähinnä maamerkkinä.

Niemen rannalle rakennettiin aikoinaan pieniä huviloita, jotka ovat maankohoamisen ansiosta päätyneet etäälle rantaviivasta, metsän keskelle. Huviloissa näkee ruotsalaisen arkkitehtuurin vaikutteet. Rapistunut Harrinniemen loisto on synnyttänyt joukon kummitustarinoita, joista tunnetuin lienee Harrbådan kummitteleva neito.

Yhden tarinan mukaan kolmihenkinen perhe joutui myrskyisenä yönä haaksirikkoon, jossa perheen isä ja poika saivat surmansa. Tämän jälkeen perheen nuori äiti hukuttautui itse surun murtamana. Murheen murtama neito käy yhä kummittelemassa valkoisessa kesämekossaan niille, joille on tapahtumassa pian onnettomuus. Herkkäkorvaisimmat voivat kuulla loiston lähellä neidon epätoivoisen itkun.

Harrinniemessä on ympärivuotinen reittialue, jossa merkityt luontopolut; avohietikoita, dyynejä, lintutorni ja vanha loisto ”Harrbådan majakka”. Villa Elbassa palveluita sekä lintutorni ja pitkospuureitti, jotka soveltuvat myös liikuntarajoitteisille. Läheisessä Santahaassa yli 10 km kunto- ja latureittejä sekä laavu ja tulentekopaikka. Hyvät pyöräilyreitit alueelle. Hyvät pysäköintialueet ja infotaulut karttoineen. Kohde kartalla.

Etäisyyksiä

  • 6,3 km Kauppatori