Hyppää sisältöön

Nykyisin Taide Vionojana tunnettu paikka sai alkunsa 1970-luvun alkupuolella, kun taidemaalari, professori Vionoja siirrätti rakennusmestariveljensä Toivo Laineen kanssa Korpela-nimisen pohjalaistalon Perhosta Ullavaan, Haapalan kylään. Talo oli rakennettu 1700-luvulla ja siirretty aiemmin Perhoon Vetelistä, Pulkkisten kylästä. Korpela toimi useita vuosia suvun kesäasuntona.  Pohjalaisessa pihapiirissä, hirsirakennusten hiljaisessa harmoniassa on henki, joka on jäänyt elämään Veikko Vionojan taiteellisessa työssä.

Vuoden 1990 keväällä perustetun, Vionojan nimeä kantavan säätiön toimesta pihapiiriin rakennutettiin näyttelyrakennus, joka on ulkoisilta puitteiltaan kopio Vionojan synnyinkodista. Näyttelytilassa on esillä Vionojan säätiölle lahjoittamien taideteosten kokoelma, joista osa vaihtuu vuosittain.

Vionoja-säätiö 30 vuotta-juhlanäyttelyssä on esillä kokoelma Veikko Vionojan maalauksia hänen laajasta tuotannostaan. Näyttely ja kahvila avoinna kesäisin.

Haapalantie 121, 68380 Yli-Ullava Puh. 040 583 1482

taide.vionoja@vionoja.fi

Etäisyyksiä

  • 58km Kokkolan kauppatori
Veikko Vionojan kesäkoti on taiteilija Veikko Vionojan taidetta esittelevä kohde. Ohita upotettu kartta: Veikko Vionojan kesäkoti on taiteilija Veikko Vionojan taidetta esittelevä kohde.