Fortsätt till innehållet

Caféer

 • Visa på karta

  HH Keittiö är en trevlig och mångsidig matplats belägen i hjärtat av HalpaHalli. Här erbjuder vi utsökta och prisvärda alternativ för både lunch och fika. Oavsett om du är på shoppingtur, tar en paus från jobbet eller tillbringar tid med familj och vänner, är HH Keittiö platsen där du kan njuta av god mat och en avslappnad atmosfär.

  Kontaktuppgifter

  p.+35868220200

  asiakaspalvelu@halpahalli.fi

 • Visa på karta

  Ett mysigt café i Karleby centrum. I vitrinen hittar du färska, söta och salta delikatesser som bakas på plats. Förutom vanligt kaffe erbjuder vi specialkaffe, kalla drycker, glass och ett brett utbud av olika tesorter. Vi serverar också sallad och ugnspotatis till lunch.

  Kontaktuppgifter

  p.+358 50 475 3232

  pauliina@kahvipuu.com

 • Visa på karta

  Välkommen till Café Donner & Smokery – Smakupplevelser i hjärtat av Karleby!

  Café Donner är ett idylliskt café alldeles vid Karleby Sundets strand, intill Havsparken och den historiska slagplatsen vid Halkokari. Hos oss kan du ta en kopp kaffe vid havet och njuta av söta delikatesser från vårt eget kök, eller njuta av kökets högkvalitiva och skickligt tillagade rätter.

  Vårt kök belönades i år i Eat Out- tävlingen för bästa maträtten.

  I vårt café serveras även ekologisk glass av Liisankankaan jäätelö. Dessutom har vi a-rättigheter. Hos oss kan du också ordna privata evenemang och fester.

  Kontaktuppgifter

  p.0413101556

  info@pekkapietila.fi

 • Visa på karta

  Kahvila Saha ligger i Karlebys Yxpila, vid gamla stranden av sågen. Det är en kulturell pärla i det legendariska
  Hamnområdet, där musik och teater spelar en viktig roll.

  På caféets innergård finns ett evenemangstält, en sommarteater, en allmän bastu och Matkustajakoti Ykspihlaja, ett före detta hamnkontor som har flyttats från hamnen i sin helhet.

  Café Saha är en del av Yxpilas kulturarvskvarter och Yxpilas kulturvecka i juli kommer att äga rum mest där. Café Sahas evenemang hittar du på hemsidorna och på Facebook.

  Kontaktuppgifter

  p.0407022604

  airolaouti@gmail.com

 • Visa på karta

  Traditionella bageri- och konditorivaror, sedan 1957!
  Välkommen att handla!

  Kontaktuppgifter

  p.068362300

  myynti@harjunleipomo.fi

 • Visa på karta

  Vi erbjuder ett brett utbud av söta och salta bakverk direkt från vårt bageri. Du kan antingen hämta godsaker från bageriets butik eller njuta av nybakade bakverk på plats, samtidigt som du njuter av den mysiga stämningen i bageriets café.

  Caféet har flera bordsgrupper oh ett kabinett för privata fester och firanden. Lättillgängligt och gott om parkeringsplatser.

  Välkommen till oss!

  Kontaktuppgifter

  p.+358504764920

  leipomoemilie@gmail.com

 • Visa på karta

  Cafe Eden är ett mångsidigt lunchcafé som är öppet året runt och befinner sig vid badhuset VesiVeijari. Caféet är öppet dagligen från morgon till kväll men några få undantag.

  Lunch serveras på vardagar och lördagar (inte sommarlördagar). Vår utsökta hemlagade lunch tillverkas av inhemska råvaror i vårt kök. I lunchen ingår en generös salladsbar, varmrätter, bröd, drycker, kaffe och kex. Fredagens kotlett men sidorätter är alltid veckans höjdpunkt.

  Förutom lunch erbjuder menyn olika grillkorgar, salta och söta bakverk, fyllda semlor och bröd, salladsrätter, läsk och milkshakes, glass, förfriskningar och ett stort urval av sötsaker och godis, Under sommarsäsongen är det också populärt med salta och söta våfflor.

  I VesiVeijaris bastu- och mötesrum kan vi också enkelt ordna middagar, möten och fest. Cafe Eden som ligger på gatuplan, har en tillgänglig ingång.

  Kontaktuppgifter

  p.+35841 3179002

  cafe.eden@outlook.com

 • Visa på karta

  Välkommen till Kulma – den goda smakens vardagsrum!

  Kulma är ett lunchcafé med en modern twist. Beläget i hjärtat av Karleby,
  bara en kort promenad från tågstationen och köpcentret Chydenia.

  På vardagar serverar vi lunch och en varierad färsk salladsbuffé. Caféet erbjuder läckra bakverk och kaffe gjort på nymalda bönor.

  Kontaktuppgifter

  p.+358406313314

  kulma@compass-group.fi

 • Visa på karta

  Välkommen att njuta!

  I Café Stiina kan du dricka och äta i en lugn och mysig atmosfär. Oavsett om du har tid eller är i hast, fungerar allt för oss, precis som för dig.

  Vi erbjuder salta och söta produkter, varma och kalla drickor, lunch, våfflor, glassportioner och mycket mer. Det finns gott om glutenfria och laktosfria produkter. Vi strävar efter att hitta ett lämpligt alternativ för alla.

  Du hittar oss mitt i centrum av Karleby, på gågatan mittemot biblioteket.

  Allt som vi tillverkar och köper gör vi med värme och kärlek. Utöver kundtillfredsställelse och välbefinnande, hoppas vi också att vår egen region även i fortsättningen ska vara en källa till matproduktion. Därför använder vi – förutom kärlek – ingredienser som producerats så nära som möjligt i våra produkter.

  Fisk ligger oss varmt om hjärtat, så varje dag serverar vi laxsoppa till lunch. Med den till exempel äkta rågbröd bakat i roten. Vi använder också samma fullkornsrågbröd för att göra den populära fyllda smörgåsen med rökt lax.
  Alla produkter kan också köpas to go.

  Kontaktuppgifter

  p.+358452548020

  myynti@cafestiina.fi

 • Visa på karta

  Kyrkbackens Herkku-Pirtti ligger vid Kyrkbacken, bredvid det lokala hembygdsmuseet i ett traditionellt bykvarter. I vårt mysiga café erbjuder vi lokalt tillagade delikatesser och tjänster. Du kan komma och njuta av en sopplunch eller vår egen hamburgare, som är tillverkad i köket. Det finns många andra lokalt tillagade delikatesser på menyn. Vi har också alkoholtillstånd. Våra lokaler kan man också hyra för att ordna små familjefester. Vi packar gärna café-bagerins godsaker med dig. Caféet har 28 platser inomhus och 22 platser på vår idylliska sommarterrass.

  Välkommen att njuta och koppla av i vårt idylliska café-bageri! Vi har öppet året runt.

  Det är värt att komma från längre håll.

  Kontaktuppgifter

  p.0401817750

  lounaskahvila.minna@anvianet.fi

 • Visa på karta

  Våffelcafeet är belägna i ett idylliskt museikvarter i tidigare Forsnabbas bageri. Välkomna att njuta av läckra våfflor och salladsportioner, kalla eller varma drycker samt att fynda bland konstverk!

  Kontaktuppgifter

  p.+358407156583

  kokkolanvohvelikahvila@gmail.com

 • Visa på karta

  Renoverat i en gammal ladugård serverar vårt café med sin stilfulla och respektfulla gamla interiör i samband med en växlande konstutställning. En varierad och söt dukning erbjuds, samt en mängd hembakade bakverk och desserter samt en sopplunch. Öppet på sommarvardagar och söndagar. Kolla hemsidan för mer detaljerade öppettider.

  Jukkolanmäentie 27, 68230 LOHTAJA. www.navetanvintti.com

  Kontaktuppgifter

  p.0400463731

  eveliina.jukkola@gmail.com

 • Visa på karta

  Välkommen till Café Bryggan, den populära cafét på bryggan och gästhamnen i Öja skärgårdsby, Kokkola! På Café Bryggan kan du njuta av en unik atmosfär och fantastisk utsikt samtidigt som du njuter av lokala delikatesser.

  Vår café erbjuder inte bara läckra drycker och bakverk utan också möjligheten att koppla av och njuta av havsbrisen. Dessutom kan du utforska fiskelägets historia och kultur genom att delta i en guidad tur, där lokala invånare delar med sig av fascinerande berättelser från det förflutna och traditioner.

  Och när du har fått din dos av historia kan du bege dig till sjöboden, där den legendariska laxsoppan från fiskeläget väntar. Så kom och tillbringa en oförglömlig dag med oss på Café Bryggan – vi ser fram emot ditt besök!

  Kontaktuppgifter

  p.+358503377522

  info@cafebryggan.fi

 • Visa på karta

  Campingplats vid havet på gångavstånd från centrum. Kokkola Camping Meripuisto är ett trivsamt 4-stjärnigt campingområde nära stadens centrum. Stugor med dusch, fritidsbostäder, campingstugor, vindskydd med sovplatser, 60 husvagnsplatser med el, café-restaurang öppet 13.5–4.9, minigolf, frisbeegolf, badstrand, grillkåta, beach-volleyplan. Inkvartering året om.

  Kontaktuppgifter

  p.+358 44 778 0792

  kokkola@suomicamping.fi

 • Visa på karta

  Rökstuga-cafeterian fungerar i en österbottnisk bondgård från 1700-talet. Från Rökstuga-cafeterian får man köpa varje dag bland annat lokala semlor, bakelser och du har också möjlighet att dricka till exempel Laitila`s lemonad. Det finns också mycket annat att äta och dricka.

  I övre våningen av cafeterian finns det rum att fika och njuta av varierande utställningar. Det är också ett mötesrum som man kan hyra.

  Kontaktuppgifter

  p.045 2362433

  merja.elainpuisto@gmail.com

 • Visa på karta

  Café Tankar betjänar de som visiterar fyrön Tankar utanför Kokkola. Du kan besöka ön med egen båt eller med m/s Jenny som avgår från Karleby Havsparken från juni till september. Vi säljer söta och salta bakverken, godisar, glass, läske- och alkoholdrycker samt souvenirer. Krämig laxsoppa bjuds som lunch på de dagar som m/s Jenny går. Dagligt växlande middag bjuds enligt förbeställningar.

  Kontaktuppgifter

  p.+358415453432

  tankarinkahvila@gmail.com

 • Visa på karta

  I Skeppargården, mitt i den gamla trästadsdelen blir ditt evenemang en upplevelse – en tidsresa till 1800-talet. Atmosfären i Skeppargården i den gamla trästadsdelen Neristan i Gamlakarleby är garanterat hemtrevlig; huset är mitt eget hem. Den historiska byggnaden och innergården utgör en ypperlig miljö för olika typer av mindre möten, festligheter och uppträdanden, och jag hjälper gärna till med servering. I programmet kan även ingå historiska berättelser.

  Kontaktuppgifter

  p.+358503748604

  teerikangas.kristiina@gmail.com