Fortsätt till innehållet

Tankar fyrö

För mig är Tankar likväl paradiset: en jämförelsevis karg ö med klippor och havstorn vid stränderna, ett myller av små lutande hus och bryggor, en fyr, en lotsstuga – och över det hela en doft av sälta, som leder tanken till Bottenhavets omätliga rikedomar.” (Erla Hovilainen, 1945)

 • M/S Jennys temakryssningar

  M/S Jenny kryssar i skärgården och till Tankars fyrö även under olika teman. temakryssningar ordnas i samband med olika evenemang och e del av dem är riktade till familjens yngsta medlemmar. För mer detaljerade tidtabeller och biljetter kolla vår netbutik eller klicka här.

 • Fyrdagar på Tankar

  Nu har du chansen att se hur det ser ut inne i fyren som byggdes år 1889. Vågar du klättra upp frö att beundra vyn över skärgården?

 • M/S Jenny

  Köp kryssningsbiljetter på förhand! Skärgårdskryssaren M/S Jenny trafikerar till fyrön Tankar under sommarsäsongen. Även charterkryssningar – håll ett möte eller festa ute till havs. Kaptenen med sin besättning önskar er välkomna!

 • Boende

  Att övernatta på fyrön Tankar är en oförglömlig upplevelse!

 • Tankar med barn

  Fyrön är ett spännande besöksmål för alla åldrar. Redan båtresan på M/S Jenny är ett äventyr. På ön finns det mycket att upptäcka, naturstigen, fågeltornet, lilla simstrandet, klipporna och fyren för små besökarnas lekstunder till en ny värld.

 • Café Tankar

  Under sommarsäsongen betjänar Café Tankar båtfolk, stugägare och turister. Tankars laxsoppa hör till Karlebybornas sommar. Kafét är såväl öns hjärta som infopunkt.

 • Gästhamn

  På Tankar finns förutom myndighetsbryggan och stugägarnas båtplatser också en populär gästhamn.

 • Övrig service på Tankar

  Tankar är ett mångsidigt besöksmål som man kan bekanta sig med också på egen hand. Alternativt kan man boka ett fullständigt konferenspaket eller ordna exempelvis sommarbröllop på fyrön.

 • Tillgänglighet

  Tillgänglighet är vid sidan av hållbarhet en viktig aspekt som vi strävar till att främja. Genom vår verksamhet och riktlinjer vill vi skapa delaktighet för besökaren i ett ansvarsfullt vistelse på ön, samtidigt som vi så längt som möjligt tar hänsyn till möjligheterna att tillgängliggöra ön och dess besöksmål.

Fyrön Tankar, utanför Kokkola, är en fantastisk plats där du kan uppleva den äkta stämningen av en fyrön. Hoppa över video: Fyrön Tankar, utanför Kokkola, är en fantastisk plats där du kan uppleva den äkta stämningen av en fyrön.