Fortsätt till innehållet

Tankar fyrö

För mig är Tankar likväl paradiset: en jämförelsevis karg ö med klippor och havstorn vid stränderna, ett myller av små lutande hus och bryggor, en fyr, en lotsstuga – och över det hela en doft av sälta, som leder tanken till Bottenhavets omätliga rikedomar.” (Erla Hovilainen, 1945)

 • M/S Jennys temakryssningar

  M/S Jenny kryssar i skärgården och till Tankars fyrö även under olika teman. temakryssningar ordnas i samband med olika evenemang och e del av dem är riktade till familjens yngsta medlemmar. För mer detaljerade tidtabeller och biljetter kolla vår netbutik eller klicka här.

 • Fyrdagar på Tankar

  Bekanta dig med fyren som byggdes 1889 och klättra upp för trapporna ända till toppen.

 • M/S Jenny

  Köp kryssningsbiljetter på förhand! Skärgårdskryssaren M/S Jenny trafikerar till fyrön Tankar under sommarsäsongen. Även charterkryssningar – håll ett möte eller festa ute till havs. Kaptenen med sin besättning önskar er välkomna!

 • Boende

  Att övernatta på fyrön Tankar är en oförglömlig upplevelse!

 • Café Tankar

  Under sommarsäsongen betjänar Café Tankar båtfolk, stugägare och turister. Tankars laxsoppa hör till Karlebybornas sommar. Kafét är såväl öns hjärta som infopunkt.

 • Gästhamn

  På Tankar finns förutom myndighetsbryggan och stugägarnas båtplatser också en populär gästhamn.

 • Övrig service på Tankar

  Tankar är ett mångsidigt besöksmål som man kan bekanta sig med också på egen hand. Alternativt kan man boka ett fullständigt konferenspaket eller ordna exempelvis sommarbröllop på fyrön.

"Fyrön Tankar, utanför Kokkola, är en fantastisk plats där du kan uppleva den äkta stämningen av en fyrön. Hoppa över video: "Fyrön Tankar, utanför Kokkola, är en fantastisk plats där du kan uppleva den äkta stämningen av en fyrön.