Hyppää sisältöön

Pyöräile Kokkolassa

Pyöräile Kokkolassa

Listasimme 10 pyöräilykohdetta, jonne innokas pyöräilijä pörhältää hetkessä. Useat näistä soveltuvat retkikohteeksi myös talvella. Pyörävuokraamot palvelevat ympäri vuoden.

 

1. Meripuisto (2,3 km torilta)

Hauskasta Meripuistosta löydät tekemistä koko perheelle! Ota eväät mukaan ja nauti picnic, tai käy burgerilla mahtavassa Burger Village-ravintolassa. Meripuistossa voit uida, pelata rantalentopalloa, minigolfia tai vaikka frisbeegolfia!

Talvisin tulentekopaikka uudella picnic-alueella.

2. Kesäravintola Mustakari (3,2 km torilta)

Treffit tulossa, mutta treffipaikka hakusessa? Romanttinen pyöräilyretki Halkokarin venevajojen kautta, Kesäravintola Mustakariin on se mitä haet! Kaunis merenrantaravintola antaa täydelliset puitteet romanttiseen illanviettoon kynttiläillallisen ääressä. Mustallakarilla toimii myös Suomen neljänneksi vanhin
purjehdusseura.

Kuvankaunis reitti lähes sadan venevajan ohi kannattaa pyöräillä talvellakin vaikkei ravintolaan lämmittelemään pääsekään.

3. Elba (4,3 km torilta)

Pyöräile Nuorisokeskus Villa Elbaan lounaalle, tai vuokraa Elbasta vaikka suppilauta tai kanootti ja lähde pyöräilyn lisäksi merelliselle seikkailulle! Elbasta voit lähteä myös luontopolulle, jossa riittää nähtävää koko perheelle.

Villa Elbassa lounasta arkisin talvellakin ja jäätilanteen salliessa loistat ulkoilumahdollisuudet myös jäällä. Nuotiopaikka rannassa.

4. Kahvila Saha (5,6 km torilta)

Ykspihlajan kaupunginosassa sijaitseva Kahvila Saha antaa oman leimansa Kokkolan kulttuuriin. Tunnelmallisen merenrantakahvilan pihapiirissä järjestetään tapahtumia, kesäteatterista lähtien ja kahvilan rento tunnelma saa tuntemaan kuin olisi kotonaan.

5. Harrbådan majakka (6,3 km torilta)

Oletko kuullut kummitustarinoita Harrbådasta? Harrbådan neidon tarina saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin. Mikäli kummitukset eivät kuitenkaan ole sinun juttusi, löytyy Harrinniemestä myös kiva retkeilyreitti ja paljon linnustoa lintubongareille.

Harrinniemeen vie rauhallinen tie, joka on talvipyöräilijöiden suosiossa. Kaunis luontokohde jokaisena vuoden aikana. Reitin varrella Santahaassa grillipaikka.

6. Palma (8,1 km torilta)

Kolottaako saunahammasta? Tiistaisin ja torstaisin Palmassa järjestetään yleiset saunavuorot klo 18-21. Voit myös pulahtaa vilvoittavaan meriveteen. Mikä olisikaan parempaa hikisen pyöräilyn jälkeen?

Kevyenliikenteen väylä vie Palmaan, joka on Kokkolan talviuinnin ykköspaikka. Pakkaa saunavarusteet reppuun!

7. Laajalahti (8,9 km torilta)

Pyöräilyretki Laajalahteen on loistotapa viettää päivä! Pakkaa eväät ja uimakamppeet mukaan, nauti suolaisesta meri-ilmasta rannalla tai frisbeegolfista metsän siimeksessä täysmittaisella 18-korin kentällä. Kaksi lintutornia kutsuu lintubongareita ja kaunis luontopolku perheitä!

Laajalahti on ulkoilijoiden suosiossa ympäri vuoden ja rauhallinen tie on sopiva pyöräilyyn talvellakin. Grillipaikka niin luontopolun varrella kuin rannassakin.

8. Toivosen eläinpuisto ja Talonpojanmuseo (10,2 km torilta)

Mikä eläin sanoo MUU? Entä BÄÄ? Toivosen eläinpuisto on suosittu koko perheen kesäkohde 10 km päässä Kokkolasta. Ihanat kotieläimet, vanhat traktorit ja maalaiselämän idylli viihdyttävät koko perhettä ja kutsuvat viettämään oivan retkipäivän! Me sanomme JOO!

9. Hällskärin laavu (13,1 km torilta)

Pakkaa eväsmakkarat mukaan ja pyöräile Hällskärin laavulle! Hällskär, eli suomeksi Vesikari on mainio koko perheen retkipaikka merenrannan kupeessa, upeassa kalliomaisemassa kesät talvet. Onko tässä Kokkolan parhaimmat grillausmaisemat?

10. Café Bryggan (16,5 km torilta)

Café Bryggan on pieni helmi Öjan perällä. Tunnelmallinen laiturikahvila tarjoaa elämyksiä upeassa saaristolaismaisemassa. Läheltä löytyy hyvä uimaranta, jonka hyppytorni houkuttaa huimapäisimmät hyppimään. Café Bryggan on erittäin suosittu pyöräilykohde kesäisin.