Hyppää sisältöön

Listasimme 10 pyöräilykohdetta, jonne innokas pyöräilijä pörhältää hetkessä. Useat näistä soveltuvat retkikohteeksi myös talvella. Pyörävuokraamot palvelevat ympäri vuoden.

 

1. Meripuisto (2,3 km torilta)

Hauskasta Meripuistosta löydät tekemistä koko perheelle! Ota eväät mukaan ja nauti picnic, tai käy burgerilla mahtavassa Burger Village-ravintolassa. Meripuistossa voit uida, pelata rantalentopalloa, minigolfia tai vaikka frisbeegolfia!

Talvisin tulentekopaikka uudella picnic-alueella.

2. Kesäravintola Mustakari (3,2 km torilta)

Treffit tulossa, mutta treffipaikka hakusessa? Romanttinen pyöräilyretki Halkokarin venevajojen kautta, Kesäravintola Mustakariin on se mitä haet! Kaunis merenrantaravintola antaa täydelliset puitteet romanttiseen illanviettoon kynttiläillallisen ääressä. Mustallakarilla toimii myös Suomen neljänneksi vanhin
purjehdusseura.

Kuvankaunis reitti lähes sadan venevajan ohi kannattaa pyöräillä talvellakin vaikkei ravintolaan lämmittelemään pääsekään.

3. Elba (4,3 km torilta)

Pyöräile Nuorisokeskus Villa Elbaan lounaalle, tai vuokraa Elbasta vaikka suppilauta tai kanootti ja lähde pyöräilyn lisäksi merelliselle seikkailulle! Elbasta voit lähteä myös luontopolulle, jossa riittää nähtävää koko perheelle.

Villa Elbassa lounasta arkisin talvellakin ja jäätilanteen salliessa loistat ulkoilumahdollisuudet myös jäällä. Nuotiopaikka rannassa.

4. Kahvila Saha (5,6 km torilta)

Ykspihlajan kaupunginosassa sijaitseva Kahvila Saha antaa oman leimansa Kokkolan kulttuuriin. Tunnelmallisen merenrantakahvilan pihapiirissä järjestetään tapahtumia, kesäteatterista lähtien ja kahvilan rento tunnelma saa tuntemaan kuin olisi kotonaan.

5. Harrbådan majakka (6,3 km torilta)

Oletko kuullut kummitustarinoita Harrbådasta? Harrbådan neidon tarina saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin. Mikäli kummitukset eivät kuitenkaan ole sinun juttusi, löytyy Harrinniemestä myös kiva retkeilyreitti ja paljon linnustoa lintubongareille.

Harrinniemeen vie rauhallinen tie, joka on talvipyöräilijöiden suosiossa. Kaunis luontokohde jokaisena vuoden aikana. Reitin varrella Santahaassa grillipaikka.

6. Palma (8,1 km torilta)

Kolottaako saunahammasta? Tiistaisin ja torstaisin Palmassa järjestetään yleiset saunavuorot klo 18-21. Voit myös pulahtaa vilvoittavaan meriveteen. Mikä olisikaan parempaa hikisen pyöräilyn jälkeen?

Kevyenliikenteen väylä vie Palmaan, joka on Kokkolan talviuinnin ykköspaikka. Pakkaa saunavarusteet reppuun!

7. Laajalahti (8,9 km torilta)

Pyöräilyretki Laajalahteen on loistotapa viettää päivä! Pakkaa eväät ja uimakamppeet mukaan, nauti suolaisesta meri-ilmasta rannalla tai frisbeegolfista metsän siimeksessä täysmittaisella 18-korin kentällä. Kaksi lintutornia kutsuu lintubongareita ja kaunis luontopolku perheitä!

Laajalahti on ulkoilijoiden suosiossa ympäri vuoden ja rauhallinen tie on sopiva pyöräilyyn talvellakin. Grillipaikka niin luontopolun varrella kuin rannassakin.

8. Toivosen eläinpuisto ja Talonpojanmuseo (10,2 km torilta)

Mikä eläin sanoo MUU? Entä BÄÄ? Toivosen eläinpuisto on suosittu koko perheen kesäkohde 10 km päässä Kokkolasta. Ihanat kotieläimet, vanhat traktorit ja maalaiselämän idylli viihdyttävät koko perhettä ja kutsuvat viettämään oivan retkipäivän! Me sanomme JOO!

9. Hällskärin laavu (13,1 km torilta)

Pakkaa eväsmakkarat mukaan ja pyöräile Hällskärin laavulle! Hällskär, eli suomeksi Vesikari on mainio koko perheen retkipaikka merenrannan kupeessa, upeassa kalliomaisemassa kesät talvet. Onko tässä Kokkolan parhaimmat grillausmaisemat?

10. Café Bryggan (16,5 km torilta)

Café Bryggan on pieni helmi Öjan perällä. Tunnelmallinen laiturikahvila tarjoaa elämyksiä upeassa saaristolaismaisemassa. Läheltä löytyy hyvä uimaranta, jonka hyppytorni houkuttaa huimapäisimmät hyppimään. Café Bryggan on erittäin suosittu pyöräilykohde kesäisin.

 

Maastopyöräreitit

Listasimme Kokkolan parhaat maastopyöräreitit, jotka kulkevat vaihtelevassa maastossa. Reitit sopivat sekä haastetta kaipaavalle että rauhallisemmalle pyöräilijälle.

1. Vattajan maastopyöräilyreitti (31,6 km)

Tämä suosittu reitti vie Lohtajan kirkonkylästä Vattajan hiekkadyynien läpi Ohtakarin värikkääseen kalastajakylään. Reitin varrelta löytyy lintutorneja, laavuja ja nuotiopaikkoja. Polku kulkee osittain lampaiden laidunalueella, joten valmistaudu yllättäviin kohtaamisiin. Huomioi myös Puolustusvoimien ampuma- ja harjoitusalueen varoilmoitukset. Pakkaa mukaan omat eväät tai piipahda nauttimaan idyllisen Jukkolanmäen Navetanvintin itseleivotuista herkuista. Ohtakarin Katiska Baari palvelee kesävieraita joka päivä. Kesällä kannattaa muistaa pakata mukaan uimapuku. Nouda pdf-kartta ”Hiekkadyynien maastopyöräreitti” Esitteet-sivulta.

2. Karhin pyöräilyreitti (17,2 km)

Maalaismaisemissa kiemurteleva reitti sijaitsee Karhin kylässä.  Pyöräilyreitti erkaantuu Rantatieltä pienempiä teitä pitkin kohti merenrantaa. Ihastele ainutlaatuista luontoa, merenrantaa sekä 1800 ja 1900-luvun maalaismaisemaa.

Toinen Karhin 12 km pitkä reitti lähtee nuorisoseurantalon parkkipaikalta (Ojalantie, 68220 Karhi), tai Lohtajan Kirkonkylän kuntoradan parkkialueelta, josta reitille noin 200 metrin siirtymä. Reitti on pääosin uutta polkua, osaksi  metsä/peltotietä, sekä päällystettyä tietä. Reitin varrelta löytyy myös laavu.

3. Perhonjoen ulkoilureitti (Vitsari-Lahnakoski-Vitsari 25,7 km)

Tämä reitti sopii loistavasti päiväretkeilijälle. Reitti kulkee vaihtelevissa metsä- ja joenvarsimaisemissa. Yksi mielenkiintoinen nähtävyys on Isokosken vesivoimalan rauniot. Matkalla saatat jopa bongata saukon tai liito-oravan. Reitin varrella on Haapakosken laavu, Vessin nuotiopaikka, Isokosken ja Äijänsaaren kodat. Aloituspaikat löytyvät Vitsarin entiseltä koululta ja Köykärinmäeltä. Voit aloittaa reitin myös Isokosken laavun lähellä olevalta parkkipaikalta. Nouda PDF-kartta ”Perhojoen ulkoilureitti” Esitteet-sivulta.

4. Halkokari-Trullevi (17,7km)

Reitti lähtee Halkokarilta (Kaanaanmaantien varresta) ja päättyy Trullevin nokalle. Hyvänä lähtöpaikkana toimii myös Vasikkasaaren leirikeskus. Reitti kulkee vaihtelevissa metsä- ja merenrantamaisemissa. Reitin varrelta löytyy kaksi laavua, Punakallioilta ja Valkohietalta, joissa molemmissa myös käymälät. Uimapuku on hyvä pakata mukaan kuumina kesäpäivinä, sillä reitin varrella on kaksi uimarantaa.

5. Köykärinmäki

Köykärinmäki on vauhdinnälkäiselle loistava valinta! Aloittelevakin maastopyöräilijä pääsee hiomaan taitojaan. Täällä järjestetään myös maastopyöräilyn XCO ja XCE SM-kilpailut tulevana kesänä. Voiko puitteet tämän paremmaksi muuttua?

Kokkolan Lohtajan Karipolku Ohtakarissa tarjoaa upeita maisemia koko perheelle soveltuvalla maastopyöräreitillä. Ohita video: Kokkolan Lohtajan Karipolku Ohtakarissa tarjoaa upeita maisemia koko perheelle soveltuvalla maastopyöräreitillä.