Hyppää sisältöön
Kokkolassa voit harrastaa melontaa. Kaksi melojaa nauttivat harrastuksestaan merellä kauniina päivänä. Taivas on sininen ja meri on tyyni. Kuvaaja Hannu Tikkanen.

Tekemistä

Kokkola tarjoaa tekemistä ja kokemista kaikenikäisille piditpä sitten vauhdista tai hillitymmästä menosta.

Kuvaaja: Hannu Tikkanen

 • VesiVeijari

  VesiVeijari tarjoaa elämyksiä isoille ja pienille ympäri vuoden. Sisällä voi uida, jumpata, leikkiä ja rentoutua yhdeksässä altaassa. Perinteisten saunojen lisäksi voi tilauksesta kokeilla infrapuna- tai savusaunaa. Kesäisin rohkeimmat voivat laskea maauimalan 80 metriä pitkästä vesiliukumäestä. Viihtyisällä alueella voit ottaa aurinkoa ja pulahtaa välillä veteen. Nälän yllättäessä maauimala tarjoaa piknik- tai grillausmahdollisuuden. Talviuinti ja savusauna lämpenee talvisin.

  Uintikeskus VesiVeijari
 • Toivosen Eläinpuisto ja Museokylä

  Museoalueella saat tietoa keskipohjalaisen maalaiskylän elämänmenosta viime vuosisadan alkupuolelta. Eläinpuistossa näet maaseudun eläimistöä perinteisessä ympäristössään. Kesän aikana alueelta löytyy lukuisia näyttelyitä ja työnäytöksiä. Alueella myös mittava vanhojen traktorien esittely. Voit virkistäytyä kahvilassa ja lapset viihtyvät leikkipuistoalueella.

  Toivosen Eläinpuisto ja museokylä
 • Pyöräilyä

  Kokkola on ihanteellinen paikka pyöräillä. Meillä on 200km luontoreittejä ja 190km kevyenliikenteenväyliä. Pyörällä pääset kätevästi näkemään Kokkolan kauneimmat paikat. Olemme listanneet meidän 10 suosikkikohdetta pyöräilijöille. Talvivarusteltuja vuokrapyöriä on myös saatavilla.

  Pyöräile Kokkolassa
 • Golfia tai minigolfia

  Kokkolan golfkenttä (perustettu 1957) tarjoaa viihtyisän ja haastavan golfelämyksen niin aloittelevalle kuin kokeneemmallekin pelaajalle. Kaunis kenttä, täyden palvelun klubirakennus ja ravintola tarjoavat monia unohtumattomia hetkiä. Täysimittainen 18-reiän golfkenttä lähellä Kokkolan keskustaa alle 4 km päässä Kauppatorilta. Minigolfia voit pelata Kokkola Campingilla Meripuistossa.

  Golfia
 • Kalastusta

  Kokkolassa voit harrastaa monipuolista kalastusta merellä, joilla ja järvillä. Onkiminen ja pilkintä näillä vesialueilla kuuluu jokamiehenoikeuksiin, mutta kalastaessasi vieheellä tai pyydyksellä sinun tulee olla maksanut valtion kalastonhoitomaksu. Hyvä apaja löytyy jopa Meripuiston aallonmurtajalta.

  Lähde kalaan
 • Opastettuja meritaimenen kalastusmatkoja Kokkolan saaristossa

  Andreas Forsberg, urheilukalastaja jo kolmannessa sukupolvessa, aloitin kalastuksen jo pienenä poikana ja rakkaus lajiin on vaan kasvanut vuosien saatossa. Ota yhteyttä ja löydä unohtumaton seikkailu.  Kysy myös venekuljetuksia Krunniin ja Poroluotoon.

  Email: forsbergfishingadventures@gmail.com

  Mobile 044 3499 075.

  Tutustu kalastuspaketteihin
 • SUP-lautailua

  Kokeile maailmalla suosittua vesiurheilumuotoa ja vuokraa SUP-lauta käyttöösi. Lyhyt opastus ja märkäpuku kuuluu vuokraan.

  Villa Elban SUP-vuokraus
 • Opastetut kierrokset

  Haluatko tietää vielä enemmän kaupungistamme? Lähde opastetulle retkelle ja anna koulutetun oppaan kertoa tarinoita kaupunkimme historiasta ja nykypäivästä.

  Opastetut kierrokset
 • Escape Rooms

  Testaa taitojasi ja ongelmanratkaisukykyäsi. Uskallatko kenties pelata molemmat pakohuoneet? Mestarivaras on mysteeri jossa pelikenttänä toimii kokonainen omakotitalo. Toinen pakohuoneista Huone 513 taas sijaitsee hotellimiljöössä Hotel Seurahuoneen tiloissa.

  Escape Rooms
 • Brita Marian puisto

  Brita Marian puisto on toiminnallinen puisto, joka tarjoaa liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille. Puisto sijoittuu keskeiselle paikalle Suntin varteen, aivan keskustan tuntumaan noin 1 km päähän Kauppatorilta.

  Puistossa on 90 lajin arboretum eli puulajipuisto, amfiteatteri, rullaluistelurata, elektroninen liikuntapeli, grillipaikka ja kiipeilyverkko. Rullaluistelurata 500 m (talvella hiihtolatu), kiipeilyteline, elektroninen leikkiväline, skeittipaikka, DJ-laite, grillipaikka, amfiteatteri. Kohde kartalla.

 • Frisbeegolf

  Kokkolasta löytyy yhteensä kuusi frisbeegolfrataa. Ratoja löytyy niin aloittelijoille kuin kilpapelaajille.

  Frisbeegolfradat
 • Herätä Kokkolan tarinat henkiin

  Lataa Salmi AR- sovellus älypuhelimeesi ja lähde aikamatkalle menneeseen. Kokkolasta löytyy kaksi ulkoilureittiä Salmi AR- sovelluksesta, Kokkolan merellinen historia, jossa Kokkolan historian tarinoihin sinut johdattaa Kokkolan kaupunkilaiset, paikalliset merkkihenkilöt sekä itse kuningas Kustaa II Adolf. Toinen reiteistä, maankohoamisen jäljillä, kulkee Trullevin retkeilyreitillä, jossa tutustutaan maankohoamisen merkkeihin yhdessä Kokko-lokin ja Kola-kuutin kanssa.

  Tutustu reitteihin
 • Uimarannat

  Mikä olisikaan parempaa helteisenä kesäpäivänä kuin pulahtaa virkistävään meri- tai järviveteen ja nauttia hiekkarannoista, jotka jatkuvat jopa silmänkantamattomiin? Kokkolassa tämä on mahdollista!

  Kokkolan uimarannat
 • Ratsastusta ja hevosajelua

  Kokkolassa on useita hevostalleja. Tarjontaa on niin harrastajille kuin myös ohjatusti. Vankkuriajelutkin ovat mahdollisia ympärivuoden.

  Ratsastusta ja hevosajelua
 • Geokätköilyä

  Kokkolan luonto tarjoaa mainiot puitteet geokätköilyyn – gps:n avulla löydettävien kätköjen etsimiseen. Geokätköily tarjoaa uuden tavan tutustua lähialueeseen ja sen luontoon, ja siinä samalla tarjoaa myös liikunnan iloa ja ulkoilun tuomaa hyvää mieltä. Kokkolan alueella on satoja erilaisia geokätköjä, jotka kertovat alueen tarinaa aivan uudella tavalla. Se on hauska tapa tutustua myös Kokkolan historiaan.

  Geokätköilyä