Fortsätt till innehållet

Vi listade tio cykeldestinationer dit en ivrig cyklist trampar på en kort stund. Många av dessa passar som utflyktsmål även på vintern. Cykeluthyrningarna betjänar året runt.

1. Havsparken (2,3 km från torget)

I spännande Havsparken hittar du aktiviteter för hela familjen! Ta med dig matsäck och njut av picknick, eller gå och ta en burgare på strandrestaurangen. I Havsparken kan du bada, spela beachvolley, minigolf eller till exempel frisbeegolf!

Även på vintertid finns en eldplats i det nya belysta picknickområdet.

2. Sommarrestaurang Mustakari (3,2 km från torget)

Har du en träff på gång, men ingen träffplats? En romantisk cykelutflykt via båthusen vid Sundet till sommarrestaurangen Mustakari är vad du söker! Den vackra restaurangen vid havsstranden erbjuder en perfekt miljö för en romantisk middag med levande ljus. På Mustakari finns också Finlands fjärde äldsta segelsällskap.

Även på vintern lönar det sig att cykla den vackra rutten som går förbi nästan hundra båthus, trots att man inte kan värma sig i restaurangen.

3. Elba (4,3 km från torget)

Cykla till Wanha Elba för sommarlunch eller hyr en SUP-bräda eller kanot på Villa Elba och åk på ett äventyr till havs! På området kan du också besöka naturstigen, där det finns massor att se för hela familjen.

Ungdomscentra Villa Elba erbjuder lunch på vardagarna också på vintern och om isläget tillåter kan du även ta dig ut på isen. Eldplats vid stranden.

4. Kafé Saha (5,6 km från torget)

Kafé Saha i stadsdelen Yxpila ger en viss prägel åt Karlebys kultur. På det stämningsfulla kaféets innergård vid havsstranden ordnas evenemang, exempelvis sommarteater och kaféets avslappnade atmosfär får dig att känna dig som hemma. Mer hungrig? Prova närliggande restaurang Wanha Wellamo i småbåtshamnen som har öppet året runt.

5. Harrbåda ensfyr (6,3 km från torget)

Har du hört spökhistorierna om Harrbåda? Historien om Harrbådas brud får det att gå kalla kårar längs ryggen. Om spökena trots allt inte är din grej finns det också en trevlig vandringsled i Harrbåda och gott om fågelfauna för fågelskådare.

Till Harrbåda går en lugn väg som är populär bland vintercyklister. Ett vackert naturområde alla årstider. Längs rutten finns en grillplats i Sandhagen.

6. Palma (8,1 km från torget)

Är du sugen på bastu? Tisdagar och torsdagar ordnas allmänna bastuturer i Palma kl. 18-21. Du kan också ta ett dopp i det svalkande havsvattnet. Vad är bättre efter en svettig cykeltur?

En lugn gång- och cykelled leder till Palma, som är även den främsta platsen för vinterbad i Karleby. Kontrollera bastutider och packa med dig baddräkten i ryggsäcken!

7. Sandskata (8,9 km från torget)

En cykeltur till Sandskata är ett utmärkt sätt att tillbringa dagen. Packa med dig matsäck och badgrejer, njut av salt havsluft på stranden eller spela frisbeegolf i skogens skugga på en fullskalig 18-korgsplan. De två fågeltornen lockar fågelskådare och den vackra naturstigen familjer!

Sandskata är populärt bland friluftsmänniskor året runt och den lugna vägen lämpar sig för cykling även på vintern. Grillplats längs naturstigen och vid stranden.

8. Toivonen djurpark (10,2 km från torget)

Vilket djur säger MUU? Och BÄÄ? Toivonens djurpark är ett populärt sommarbesöksmål för hela familjen 10 km från centrumet. Härliga husdjur, gamla traktorer och lantlivets idyll underhåller hela familjen och bjuder in till en förträfflig utflyktsdag. Vi säger JA!

9. Hällskärs vindskydd (13,1 km från torget)

Packa med dig grillkorv i matsäcken och cykla till Hällskärs vindskydd. Hällskäret ligger invid havsstranden i ett fantastiskt landskap med klippor är en utmärkt utflyktsplats för hela familjen både på sommaren och vintern. Finns Karlebys bästa grillandskap här?

10. Café Bryggan (16,5 km från torget)

Café Bryggan är en riktig pärla längst ut på Öja. Det stämningsfulla bryggkaféet bjuder på upplevelser i det vackra skärgårdslandskapet. I närheten finns en bra badstrand, vars hopptorn lockar de våghalsade att hoppa. Café Bryggan är en mycket populär cykeldestination sommartid.

Karipolku i Lohtaja, Kokkola, erbjuder fantastiska vyer på en terrängcykelbana som passar hela familjen. Hoppa över video: Karipolku i Lohtaja, Kokkola, erbjuder fantastiska vyer på en terrängcykelbana som passar hela familjen.