Fortsätt till innehållet
Viehekalastusta Kokkolan Lohtajan rannoilla
Aki Paavola

Fiske

I Karleby kan du fånga en mängd olika fiskar på havet, åar och sjöar. Fiske och isfiske ingår i allemansrätten, men när du fiskar med lockbete eller redskap måste du ha betalat statens fiskeriförvaltningsavgift. En fiskrik plats finns även på vågbrytaren i Havsparken.

På fiskebryggorna är det lätt att fiska också med barn.

Du kan betala statens fiskevårdsavgift på nätet verkkokauppa.eraluvat.fi/fi/kalastonhoitomaksu eller i en lokal R-kiosk..

Perho å samtillståndsområde

Omgivningen kring Perho å erbjuder en fantastisk miljö för utflykter och fiske. Perho ås vandringsled och trivsamma rastplatser skapar bra förutsättningar för att spendera dagen med att fiska i ån. Ägarna till vattenområdena i Perho ås nedre lopp säljer ett samtillstånd som ska skaffas utöver fiskevårdsavgiften. Till fiskbeståndet i ån hör bland annat vandringssik, havsöring och lax. Områdets fiskeregler och försäljningsställen för tillstånd hittas här.

Shell Vittsar´s fiskebrygga

Fiskebryggan ligger vid Perho ås strand som rinner bakom Shell Vittsar. Bredvid bron till fiskebryggan finns en informationstavla med en karta över Perho ås friluftsled med rastplatser. Kanotstranden ligger cirka 100 meter uppströms från bryggan. På Perho ås is går också en snöskoterled. I bilagan finns områdets fiskeregler och försäljningsställen för tillstånd.  Tillstånd säljs: www.kalapassi.fi.

Hickarö fiskebrygga

Fiskebryggan ligger i Hickarö vid stranden av Öjasjön. I närheten av bryggan finns parkeringsplats, informationstavla, eldplats och toalett. Fiskebryggan och servicen lämpar sig också för rörelsehindrade. Området lämpar sig utmärkt som rastplats dagtid och även som startpunkt för paddlare. Under Strandvägens broar finns bra fångstplatser. Nödvändiga fisketillstånd: Erlagd fiskevårdsavgift.

Pottens fiskebrygga

Fiskebryggan ligger i Yxpila i närheten av Lahdenperä badstrand. Bryggan ligger i sundet mellan Potten och havet och därifrån öppnar sig en vy över Pottens småbåtshamn. På Pottens östra strand finns ett parkområde, på badstranden finns avfallshantering och toalett sommartid samt en informationstavla bredvid bryggan. Bryggan lämpar sig för rörelsehindrade. Nödvändiga fisketillstånd: Erlagd fiskevårdsavgift.