Fortsätt till innehållet

Aktiviteter

Det finns mängder med intressanta aktiviteter i Karleby för alla åldrar. Varje dag händer det något i Karleby -oavsett om du gillar mer spänning eller lugnare aktiviteter.

 • VesiVeijari

  VesiVeijari erbjuder härliga upplevelser för stora och små, året runt. Inomhus kan du simma, gympa, leka eller bara koppla av i någon av de nio bassängerna. Förutom traditionellt bastubad kan man boka infraröd- och rökbastu. Sommartid kan de modigaste ta en åktur i den 80 meter långa vattenrutschbanan utomhus. Vinterbad från hösten till våren.

  Badcentret VesiVeijari
 • Vinterbad i Karleby

  Njut av fördelarna och upplevelsen av vinterbad i öppet vatten, och njut av den avkopplande känslan i en varm bastu.

  Vintersimning i Karleby
 • Toivonens Djurpark och Museiby

  I museiområdet får du veta mer om livet i en by på landsbygden i Mellersta Österbotten i slutet av det senaste århundradet. I djurparken får du se många djur i traditionell landsbygdsmiljö. Under sommaren visas flera utställningar och arbetsdemonstrationer i området. Du kan njuta en stund på caféet, barnen trivs på lekplatsen och de vuxna i presentbutiken.

  Toivonens Djurpark och Drängmuseum
 • Cykling

  Karleby är en idealisk stad för cykling. Vi har 200km friluftsleder och 190km leder för gång- och cykeltrafik. Med cykel ser du bekvämt de vackraste platserna omkring Karleby. Vi har listat våra 10 favoritcykelrutter. Cyklar med vinterutrustning finns att hyra.

  Våra favoritrutter på cykel
 • Golf eller minigolf

  Gamlakarleby Golf (grundad 1957) erbjuder en vacker och utmanande golfupplevelse för både nybörjare och mer erfarna spelare. Den  natursköna banan, klubbhuset och restaurangen ger många oförglömliga stunder. En 18-håls golfbana nära Karleby centrum. Minigolfbana finns vid Kokkola-Camping i Havsparken.

  Golf
 • Fiske

  I Karleby kan du fånga en mängd olika fiskar till havs, i åar och sjöar. Fiske och isfiske ingår i allemansrätten, men när du fiskar med lockbete eller redskap måste du ha betalat statens fiskevårdsavgift. Vågbrytaren i Havsparken är en bra fångstplats.

  Fiske
 • Hyr SUP-bräda

  Prova den populära vattensporten och hyra en SUP-bräda. Terräng- och fatbikes samt kanoter hyrs också. Kikare och kartor finns att låna gratis i Villa Elba.

  Villa Elba
 • Guidade stadsturer

  Vill du veta mer om havsstaden Karleby? Ge dig ut på en guidad tur och låt en auktoriserad guide berätta historier om stadens historia och nutid.

  Guidade rundturer
 • Escape Rooms

  Testa din egen skicklighet och problemlösningsförmåga. Vågar du spela båda escape rooms? Mästertjuv är ett mysterium där lokalen omfattar hela egnahemshus. Rum 513 ligger på Hotel Seurahuone.

  Escape Rooms
 • Frisbeegolf

  Karleby erbjuder goda möjligheter till frisbeegolf. Det finns banor både för nybörjare och tävlingsspelare.

  Frisbeegolfbanor
 • Väck berättelserna om Karleby till liv

  Ladda ner Salmi AR- applikationen på din smarttelefon och tidsresan till förflutna kan börja. Från Karleby hittas två rundturer på Salmi AR- applikationen, Karlebys maritima historia, där Karlebys invånare, lokala framstående personer och självaste kung Gustaf II Adolf ledsagar dig in i de historiska berättelserna runt Karlebys stadskärna. Den andra rutten, i landstigningens spår, går längs Trullös vandringsled, där man bekantas med kännetecken om landhöjningen tillsammans med måsen Kokko och kuten Kola.

  Bekanta dig med rutterna
 • Badstränder

  Finns det någonting bättre på en varm dag än att ta ett dopp i det blåa, samt njuta av sandstränder så långt ögat når? I Karleby är det möjligt!

  Badstränder i Karleby
 • Guidade havsörings fiskeresor i Karlebys skärgård

  Andreas Forsberg, sportfiskare i tredje generation, började fiska redan som barn och passionen till fisket har bara vuxit sedan dess. Vänligen ta kontakt och planera ett oförglömligt äventyr. Även taxibåtservice till Renö och Renögrundet.

  Email: forsbergfishingadventures@gmail.com

  Mobile +358 44 3499 075.

 • Ridning och häst med vagn

  Det finns flera stall i Karleby. Stallen erbjuder ridturer som passar erfarna ryttare och även guidade ridturer med häst och ponny. Det går även att boka en tur med häst och vagn året runt.

  Ridning i Karleby
 • Geocaching

  Naturområdena i Karleby är utmärkta miljöer för geocaching – sök efter cachar som hittas med hjälp av GPS. Geocaching är ett spännande sätt att lära känna omgivningen och dess natur, samtidigt som det erbjuder träningsglädje och det goda humöret som friluftsaktiviteter medför. Det finns hundratals olika geocacher i Karlebyområdet. Bekanta dig med Karlebys historia på ett helt nytt sätt!