Hyppää sisältöön
177 paikkainen ms Jenny purjehtii aurinkoisessa ja tyynessä kelissä kohti Tankarin majakkasaarta ihmisiä aurinkokannella

M/S Jenny

Kotisatama Meripuisto

Kotisatamana M/S Jennyllä on Meripuisto (Meritie 7). Satama on 2,5 km keskustasta, kauniin kävelyreitin päässä. Lähtöpaikan välittömässä läheisyydessä sijaitsee Kokkola Camping, uimaranta, leikkipuisto, piknik-alue ja rantaravintola.  Maksuton pysäköinti.

Laivaravintola

Laivalla palvelee kahvila anniskeluoikeuksilla. Tarjolla pientä makeaa ja suolasta, virvokkeita ja jäätelöä.

Kahvila sijaitsee alakerran salongissa. Täällä voit ihailla merimaisemia sisätiloissa. Salonkiin on jyrkät portaat, pyydäthän tarvittaessa apua kansimiehiltä.

Tarjoilut voit nauttia myös meri-ilmassa M/S Jennyn aurinkokannella tai katetulla välikannella.

Tietoa aluksesta

Hollannissa Foxholin telakalla vuonna 1978 valmistunut M/S Jenny kuuluu Suomen suurimpiin saaristoristeilijöihin. 177-paikkainen laiva on liikennöinyt Kokkolasta vuodesta 2002. Alus siirtyi Tukholmasta ja on aiemmin kantanut nimeä Insula Linnea.

 • Aluksen pituus 30 m
 • Aluksen leveys 6 m
 • Uppouma 128 btk
 • Moottoriteho 2 x 127 hv
 • Miehistö 3 hlöä
 • Matkustajamäärä 177 hlöä

Salongissa on 72 pöytäpaikkaa, aurinkokannella 35 paikkaa ja katetulla välikannella löytyy tilaa rullatuolin, lastenvaunujen tai koiran kanssa matkustaville.

Aluksen maihinnousukannella on kaksi wc:tä. Tankarin saaressa on inva-käymälä.

Lemmikit ovat tervetulleita alukselle. Ne on pidettävä kytkettyinä koko merimatkan ajan.

Lisätiedustelut

puh. 040 806 5075 tai tourism@visitkokkola.fi

Varaathan lippusi ennakkoon verkkokaupasta. Satamassa ei erillistä lipunmyyntipistettä.

Tilausristeilyt

Varaa oma laiva. Tarjoamme erilaiset puitteet tapahtumallenne. Olipa kyseessä iltaristeily merellä tai aamupalaveri auringon noustessa, häät tai huviristeily saaristoon – jää risteily takuulla mieleenne. Tilausristeilyllä olemme vain teitä varten, räätälöimme tilaisuutenne toiveittenne mukaisesti.

Hinnat (sis. alv 10%)

 • 1 tunnin risteily saaristoon 450€
 • 2 tunnin risteily saaristoon 750€
 • 3 tunnin risteily saaristoon 990€
 • 4 tunnin risteily 1200€
 • 5 tunnin risteily 1400€
 • koululaisristeilyt 1000€

Tilausristeilyt ja tarjouspyynnöt ryhmille

puh. 044 780 9713 tai ryhmat@visitkokkola.fi

Teemallisia risteilypakettejamme

 • Kokkolan satama on perustettu vuonna 1825. Satamassa on kaksi osaa, kantasatama ja syväsatama. Risteilyn aikana on myös nähtävissä AW-terminaali, eli ns. joka sään terminaali. AW-terminaalissa voidaan purkaa ja lastata katetussa tilassa, jolloin lasti ei joudu missään vaiheessa säiden armoille.

  Maailmalla vastaavia on vain muutamia, Kokkolan AW-terminaali on Pohjoismaiden ensimmäinen. Risteily kestää 3h, opas mukana koko matkan ajan.

  Kesto: 3 h
  Voimassa: touko–syyskuu
  Hinnat alkaen:
  25 € / hlö, min. 50 hlön ryhmä
  38 € / hlö, min. 30 hlön ryhmä
  Lisämaksusta: tarjoilut laivalla (aamiainen, lounas, päivällinen).

 • Eletään elokuuta 1916, ensimmäinen maailmansota on käynnissä. Matkustajahöyry Wellamo on tulossa Sundsvallista Kokkolaan. Kello 17:06 laivalla havaitaan nopeasti lähestyvä sukellusvene…

  Entäpä tarina Marienborgista? Viisimastoinen kuunari M/S Marienborg ajoi karille 24.9.1924 Kokkolan lähellä olevalle Västerbådan matalikolle. Alus oli tulossa Ykspihlajan satamaan lastaamaan puutavaraa.

  Kokkolan edustalla meri kätkee pohjaansa laivanhylkyjä. Pelätyt ja karikkoiset väylät ovat koituneet aikoinaan monen laivan kohtaloksi.

  Kesto: 3 h
  Voimassa: touko–syyskuu
  Hinnat alkaen:
  25 € / hlö, min. 50 hlön ryhmä
  38 € / hlö, min. 30 hlön ryhmä
  Lisämaksusta: tarjoilut laivalla (esim. aamiainen, lounas, päivällinen).

 • Aina ei tarvitse lähteä merelle ja risteillä, voi myös jäädä laituriin. Kokeile vaikka rentoa kokousta laiturissa maistuvan aamiaisen kera. M/S Jennyn salonkitila on mahdollista jakaa verhoilla ryhmätilaksi. Laiturissa onnistuvat vaikkapa perhejuhlat aina häistä syntymäpäiviin.