Hyppää sisältöön
Tankarin majakkasaari kauniina kesäpäivänä. Punavalkea majakka hallitsee kokonaisuutta punaisten ja valkoisten mökkien lomasta. Rannassa on vene.

Majakkasaari Tankar

”Tankar on minulle kuin paratiisi: karu saari kallioineen ja tyrnimarjoineen, kokonainen rykelmä pieniä mökkejä ja laitureita, majakka, luotsiasema – ja kaiken tämän yllä leijuu suolan tuoksu, joka vie ajatukset Pohjanlahden pohjattomiin rikkauksiin.” Erla Hovilainen, 1945

 • Merellinen lahjakortti kesään

  Lahjaksi kesän ikimuistoisin yöpyminen Tankarin majakkasaarella. Saaristoristeilijä M/S Jenny liikennöi Kokkolan Meripuistosta Tankarin majakkasaarelle säännöllisesti kesäkaudella. Tee päiväretki tai jää yöksi ja nauti ulkosaariston hiljaisuudesta majakan valokeilan alla.

  Kesän 2022 laivaliput ostettavissa verkkokaupasta.

 • Majakkasaari Tankarin majakkapäivät

  Näe vuonna 1889 rakennettu majakka sisältä sekä nouse sen portaita yhä korkeammalle.

 • M/S Jenny

  Saaristoristeilijä M/S Jenny liikennöi kesäkaudella Tankarin majakkasaareen. Myös tilausristeilyjä – kokousta tai juhli merellä. Kapteeni miehistöineen toivottaa tervetulleeksi!

 • Majoitus

  Viivy pidempään. Tankar tarjoaa tunnelmallisen yöpymisen luotsiaseman huoneissa Tankar Inn hostellissa ja aitoon saaristolaishenkeen kalastajakylän vierasmajassa.

 • Café Tankar

  Kesäkaudella Cafe Tankar palvelee veneilijöitä, mökkiläisiä ja matkailijoita. Tankarin lohikeitto kuuluu kokkolalaisten kesään. Kahvila on niin saaren sydän kuin infopistekin.

 • Vierasvenesatama

  Suosittu vierasvenesatama Tankarissa on niin paikallisten kuin matkaveneilijöiden suosiossa. Useat viihtyvät tunnelmallisella majakkasaarella pidempäänkin.

 • Muut palvelut

  Tankar on monipuolinen käyntikohde, johon voit tutustua myös omatoimisesti. Vaihtoehtoisesti voit varata myös täyden kokouspaketin tai vaikkapa kesähäät majakkasaaressa.

 • Köpmanholmen

  Rengasreitti Köpmanholmeniin, jossa matkaat kaunista saaristoreittiä M/S Jennyllä ja sinulla on mahdollisuus pyöräillä joko meno- tai paluumatka.