Hyppää sisältöön

Tankar lasten kanssa

Majakkasaari on jännittävä kohde kaikenikäisille. Jopa laivamatka saarelle M/S Jennyn kyydissä on seikkailu. Saarella on paljon löydettävää: luontopolkuja, lintutorni, pieni uimaranta, kalliot ja majakka vievät pienten vierailijoiden leikit aivan uuteen maailmaan. Tervetuloa hauskalle kesäseikkailulle Tankariin!

M/S Jenny

Laivamatka M/S Jennyllä Tankariin kestää 1.5 h / suunta. Jos matkassa on mukana lastenvaunut, voi niiden kanssa matkustaa kätevästi maihinnousukannella, eli pääkannella. Ravintolakansi sijaitsee alakannella, josta voi ostaa eväitä ja henkilökuntaa voi tarvittaessa pyytää lämmittämään maitoa tai vauvanruokaa keittiössä. Ravintolakannella on pöytäryhmiä sekä syöttötuoli pienimmille matkustajille. Pöytäryhmät mahdollistavat lapsille puuhasteltavaa laivamatkan aikana, laivalta löydät pelejä,  värityskuvia sekä kyniä.

Ravintolakansi sijaitsee aivan vesirajan tuntumassa, suurista ikkunoista on mielenkiintoista katsella maisemia ja aaltojen pärskettä. Aurinkokannelta puolestaan avautuu saaristomaisemat joka suuntaan. Pienet tutkimusmatkailijat voivat pakata omat kiikarit mukaan ja tähystää muita veneitä, saaria sekä lintuja. Bongaatko kenties matkasi aikana Kokkolan nimikkolinnun, Merikotkan?

Kansimiehet voivat myös mahdollisuuksien mukaan päästää pienet matkustajat kurkistamaan laivan komentosillalle, jossa kapteeni ohjaa laivaa.

Laivan wc-tilat löydät katetulta pääkannelta.

Lapset nauttimassa jäätelöä M/S Jennyn kannella.

Tankar

M/S Jennyn saavuttua Tankariin on mahdollista osallistua maksuttomalle opastetulle saarikierrokselle joka kestää n. 30 min. Kierroksella opas kertoo saaren historiasta ja käydään eri kohteissa kuten vanhassa kirkossa, museossa, saaren vanhimmalla talolla, vanhalla luotsiasemalla ja tietenkin majakalla. Saarikierros kulkee viimeistä pätkää lukuun ottamatta pitkospuilla, joita pitkin on myös helppoa kulkea lastenvaunujen kanssa.
Majakkaan pääsee kiipeämään majakkapäivinä, joita saarella vietetään kesäisin keskiviikkoisin sekä keskisesongin aikaan perjantaisin. Tarkistathan tarkemmat päivämäärät aikatauluistamme. Yli 15-vuotiailta 6 € majakkamaksu.
Uimapedoille löytyy pieni hiekkaranta ja Roope-lautta, joka takaa hauskat vesileikit. Vierasvenesataman sauna on myös varattavissa Café Tankarin kautta.
Cafe Tankarissa pääset syömään herkullisia keittoaterioita, jotka voit varata laivalippujen yhteydessä verkkokaupasta ennakkoon. Lisäksi kahvilasta löytyy muita paikan päällä leivottuja herkkuja, kylmiä ja lämpimiä juomia sekä jäätelöä.
Vierasvenesatamassa on grillikatos sekä piknik-pöytiä, jossa on hyvä nauttia omia eväitä. Huomioithan että tulenteko muualla on ehdottomasti kiellettyä. Myös ulkokäymälät sijaitsevat vierasvenesatamassa. Mikäli tarvitsette hoitopöytää tai pottaa, ne löytää luotsiaseman (Tankar Inn) WC-tiloista.
Vauva reppuselässä Tankarin punavalkoisen majakan edustalla.

Majoittuminen

Majakkasaarelta löytyy useampi majoitusvaihtoehto. Suosittelemme modernia retkeilyhostellia, Tankar Inn, perheen pienimpien kanssa majoittumiseen. Tankar Inn’ssä on kahden hengen huoneita, joihin saa lisämaksusta lisäpatjan. Huoneisiin on myös mahdollista tuoda mukanaan oma vauvan matkasänky. Kaikista huoneista on majakkanäkymä. Yhteiset suihku-, WC- ja oleskelutilat sekä hyvin varusteltu keittiö ja sauna on majoittujien käytössä. Voit pakata mukaan omat ruokatarvikkeet tai syödä aamupalan, lounaan sekä päivällisen Café Tankarissa.

 • Näytä kartalla

  Tankar Inn majakkasaaren luotsiasemalla on moderni retkeilyhostelli, jossa yövyt viihtyisissä kahden hengen huoneissa (1HH alk. 75€/ yö, 2HH alk. 95€/ yö). Huoneista majakkanäkymä. Yhteiset suihku-, WC-, keittiö- ja oleskelutilat. Sähkösauna majoittujien käytössä.

  Myös tornihuone 360-asteen näköalalla on varattavissa majoituskäyttöön (alk. 145€/ yö). Huoneissa liinavaatteet ja pyyhkeet. Aamiainen lisämaksusta Cafe Tankarissa. Mahdollisuus yhteen lisäpatjaan lapselle / huone. Lemmikit ovat tervetulleita.

  Hyvin varusteltu moderni keittiö ja viihtyisät oleskelutilat ovat muunneltavissa myös kokous- ja juhlatiloiksi. Ota yhteyttä, jos haluat varata koko hostellin omaan käyttöönne.

  Yhteystiedot

  p.+358408065075

  tourism@visitkokkola.fi

  Etäisyyksiä

  • 275 m Tankar Café
  • 300 m Venesatama
  • 100 m Tankarin majakka
 • Näytä kartalla

  Majakkamestarin talosta löytyy 3 kpl 4hh (alk. 115€/ yö) ja 1 kpl 5hh (alk. 130€/ yö). Huoneet on nimetty aikoinaan siellä asuneiden majakanvartijoiden mukaan. Majakkamestarin talo sijaitsee n. 300 metrin päässä saaren vierasvenesatamasta, majakan juurella. Talon yhteisessä keittiössä jääkaappi, mikro, keittolevy, kahvin- ja vedenkeitin.

  Majakkamäen puusaunan käyttö itse lämmitettynä sisältyy hintaan. Pihassa on puucee. Mahdollisuus vuokrata liinavaatteet/pyyhe. Rakennuksessa ei ole juoksevaa vettä. Aamiainen lisämaksusta Cafe Tankarissa. Lemmikit ovat tervetulleita. Muistathan varata myös kuljetuksen saarelle.

  Yhteystiedot

  p.+358408065075

  tourism@visitkokkola.fi

  Etäisyyksiä

  • 370 m Tankar Café
  • 350 m Venesatama
  • 20 m Tankarin majakka
 • Näytä kartalla

  Hirsinen kalamaja palvelee tunnelmallisena vierasmajana Cafe Tankarin ja sataman välittömässä läheisyydessä. Vierasmajassa on eteinen ja tuvassa mökkikeittiö (jääkaappi, keittolevy, mikro, kahvinkeitin) sekä 4 kpl 110 cm sänkypaikkaa kahdessa kerrossängyssä. Mahdollisuus vuokrata liinavaatteet ja pyyhe tai tuo oma makuupussi tai liinavaatteet. Hinta alk. 100€/ yö.

  Läheisessä rakennuksessa ulkokäymälä. Rakennuksessa ei ole juoksevaa vettä, juomavesi noudettavissa Cafe Tankarista.

  Saunavuoro puusaunassa ja aamiainen Café Tankarissa lisämaksusta. Lemmikit tervetulleita!

  Yhteystiedot

  p.+358408065075

  tourism@visitkokkola.fi

  Etäisyyksiä

  • 20 m Tankar Café
  • 40 m Venesatama
  • 320 m Tankarin majakka