Fortsätt till innehållet

Tankar med barn

Fyrön är ett spännande besöksmål för alla åldrar. Redan båtresan på M/S Jenny är ett äventyr. På ön finns det mycket att upptäcka, naturstigen, fågeltornet, lilla simstrandet, klipporna och fyren för små besökarnas lekstunder till en ny värld. Välkommen på en kul äventyr till Tankar!

M/S Jenny

Båtresan med M/S Jenny till Tankar tar 1,5 h / riktning. Om du reser med barnvagn, kan du lätt färdas med dem på huvuddäcket.

På nedre däcket ligger M/S Jennys café-restaurang, där du kan köpa sött och saltigt mellanmål och olika drycker. Vid behov kan du kan du be personalen värma mjölk eller babymat i köket. Restaurangdäcket är utrustad med bordsgrupper och det finns barnstol för de minsta passagerarna. I bordsgrupperna är det möjligt att spela och rita i målarböcker som finns ombord.

Restaurangdäcket ligger precis vid vattenkanten, de stora fönstren ger en intressant utsikt över landskapet och vågorna. Från soldäcket kan man njuta av skärgårdsutsikten i alla väderstreck. Små upptäckare kan ta med sig sin egen kikare och spana efter andra båtar, öar och fåglar. Kanske får du syn på Karlebys signaturfågel, Havsörnen?

Däcksmännen kan om möjligt också låta de små passagerarna kika in på bryggan, där kaptenen styr fartyget.

Fartygets toaletter finns på det täckta huvuddäcket.

Lapset nauttimassa jäätelöä M/S Jennyn kannella.

Tankar

Efter att M/S Jenny anlänt till Tankar finns det möjlighet att delta i en gratis guidad tur på ön som tar ca 30 min. Under turen berättar guiden om öns historia och du får besöka olika platser som den gamla kyrkan, museet, det äldsta huset på ön, den gamla lotsstationen och naturligtvis fyren. Med undantag för den sista delen går rundturen på spångarna, som är lätta att följa längs med barnvagn.

Fyren kan bestigas på fyrdagar, som hålls på ön på onsdagar under sommaren och på fredagar under högsommaren. Kontrollera våra tidtabeller för exakta datum. Personer över 15 år har en avgift på 6 €.

Det finns en liten sandstrand för simning med Roope-flotten för roliga vattenlekar. Bastun vid gästhamnen kan bokas via Café Tankar.

På Café Tankar kan du njuta av läckra soppor, som du kan boka online i förväg i samband med båtbiljetterna. Caféet erbjuder också andra delikatesser som bakas på plats, varma och kalla drycker och glass.

Gästhamnen har ett grillskydd och picknickbord där du kan njuta av dina egna snacks. Observera att det är strängt förbjudet att göra upp eld någon annanstans. I gästhamnen finns också utedass. Om du behöver skötbord eller potta finns de i toalettutrymmen på lotsstationen Tankar Inn.

Vauva reppuselässä Tankarin punavalkoisen majakan edustalla.

Boende

Det finns flera olika boendealternativ på fyrön. Vi rekommenderar det moderna campingvandrarhemmet Tankar Inn för familjer som reser med små barn. Tankar Inn har dubbelrum med möjlighet till en extra madrass mot en tilläggsavgift. Det är också möjligt att ta med sig sin egen resesäng för babyn. Alla rum har utsikt till fyren. Gemensam dusch, toalett, vardagsrum, samt ett välrustat kök och bastu är till ditt förfogande. Du kan packa med dig din egen mat eller äta frukost, lunch och middag på Café Tankar.

 • Visa på karta

  Ett hemtrevligt vandrarhem i den före detta lotsstationen med 8 st dubbelrum. Delad dusch, toalett, kök och vardagsrum. Bastumöjlighet. Även tornrummet med full 360 graders utsikt kan bokas. Sängkläder och badlakan finns på rummet. Frukost på Café Tankar mot en tilläggsavgift. Hundar är välkomna.

  Det välutrustade köket och stora vardagsrummet kan omvandlas till en mysig mötesplats eller festlokal. Kontakta oss om du vill boka hela vandrarhemmet för eget bruk.

  Kontaktuppgifter

  p.+358408065075

  tourism@visitkokkola.fi

 • Visa på karta

  Från fyrmästarens hus hittar 3 st 4 personers rum och en 5 personers rum. Fyrmästarens hus ligger ca. 300 meter från öns gästhamn, straks intill fyren. I husets gemensamma kök finns det kylskåp, mikro, kokplatta, kaffe- och vattenkokare.

  Användning av träbastun ingår priset, värmning på egen hand. Det finns utedass på gården. Möjlighet att hyra linne/handduk. Det kommer inte rinnande vatten till byggnaden. Frukost serveras på Cafe Tankar av tilläggsavgift. Husdjur är välkomna. Minns att boka kryssning till ön.

  Kontaktuppgifter

  p.+358408065075

  tourism@visitkokkola.fi

 • Visa på karta

  Den mysiga gäststugan i hamnen har ett farstu och ett pentry i rummet med 4 st 110 cm bäddplatser i våningssängar. Lakan och handduk kan hyras. Det finns inget rinnande vatten i byggnaden men dricksvatten kan hämtas från närliggande Café Tankar. I de närliggande byggnaderna finns utomhustoalett.

  Vedeldad bastu och frukost kan bokas mot tilläggsavgift. Vi välkomnar husdjur!

  Kontaktuppgifter

  p.+358408065075

  tourism@visitkokkola.fi

Boka kryssningsbiljetter och boende i förväg i vår webbshop

Webbshop