Hyppää sisältöön
Lammaslauma ihmettelee maailman menoa Tankarin edustalla olevalla saarella. Kaunis kesäpäivä valaisee myös Tankarin taustalla. Kuvaaja Hannu Tikkanen.

Rannikko ja saaristo

Kokkolan rannikko ja saaristo tarjoaa useita helmiä olitpa sitten liikkeellä veneellä, kanootilla tai rantaviivoja pitkin seikkaillen.

Kuvaaja: Hannu Tikkanen

 • Meripuisto

  Meripuiston alue noin 2,5 km keskustasta, tarjoaa ihanteelliset puitteet piknikille kaiken ikäisille. Merinäköala, suuret nurmikentät ja grillausalue kutsuvat luokseen vilttien ja ruokakorien kanssa. Kohde kartalla.

  Meripuisto
 • Vattajanniemi ja Ohtakari

  Vattajanniemen hiekkarannat sijaitsevat noin 40 km päässä Kokkolan keskustasta. Vattajan dyynialue on maisemallisesti merkittävä koko Euroopan mittapuulla. Alue on Euroopan havumetsävyöhykkeen suurin dyyniranta, joka on myös yksi Pohjoismaiden pisimmistä hiekkarannoista, yli 15 kilometriä. Kohde kartalla.

  Vattajanniemi ja Ohtakari
 • Trullevinniemi

  Trullevinniemen hiekkarannat Punakalliot ja Valkohieta houkuttelevat kesäisin lapsiperheitä nauttimaan aurinkoisesta päivästä uimisen ja piknikin merkeissä. Punakallioiden nimikin viittaa upeaan punertavaan kalliomaisemaan, jonka kalliot hehkuvat lämpiminä kuumana kesäpäivänä. Molemmilla rannoilla on käymälä, pukukopit ja nuotiopaikka. Kohde kartalla.

 • Laajalahti

  Laajalahdessa on nähtävää, vaikka koko päiväksi! Alueella on luontopolku ja lintuja voi bongailla kahdesta lintutornista Metsän siimeksessä voi käydä pelaamassa frisbeegolfia täysmittaisella 18-korin kentällä tai hiekkarannan läheisyydessä rantalentopalloa. Kaunista dyynimaisemaa koristaa suuret männyt, joiden välistä kulkevat pitkospuut Laajalahden hiekkarannalle. Hiekkaranta tarjoaa matalan vesistön, jossa voi käydä uimassa myös perheen pienimpien kanssa. Laajalahden hiekkarannalla on pukukopit, käymälä ja grillikatos. Kohde kartalla.

 • Öjan Kalastajakylä

  Öjan Kalastajakylään voit poiketa, vaikka veneillen. Vierassataman lisäksi alueelta löytyy viihtyisä kesäisin päivittäin auki oleva laiturikahvila. Alueella uimaranta, hyppytorni, museo (avoinna tilauksesta) ja mahdollisuus pelata rantalentopalloa. Saariston luontopolku lähtee kalastajakylästä. Öja on suosittu pyöräilykohde, jonne vie n.15 km rannikkoreitti. Kohde kartalla.

 • Palma

  Korkealla kalliolla sijaitseva Palma tarjoaa upeat puitteet pulahtaa meriveteen niin kesäisin kuin talvisin. Syvä ranta, pukusuojat, WC ja yleinen sauna. Myös talviuinti. Grillauspaikka. Kohde kartalla.

 • Harrinniemi ja Villa Elba

  Ympärivuotinen reittialue, jossa merkityt luontopolut. Harrinniemessä avohietikoita, dyynejä, lintutorni ja vanha loisto. Villa Elbassa palveluita sekä lintutorni ja pitkospuureitti, jotka soveltuvat myös liikuntarajoitteisille. Läheisessä Santahaassa yli 10 km kunto- ja latureittejä sekä laavu ja tulentekopaikka. Hyvät pyöräilyreitit alueelle. Hyvät pysäköintialueet ja infotaulut karttoineen.

  Harrinniemen linjaloisto
 • Kuljetuksia saaristoon ja kohteisiin tarjoavat

  M/S Jenny – Reittiliikenne Tankar, tilausristeilyt
  Puh. 040 8065 075, ryhmät 044 7809 713
  tourism@visitkokkola.fi

  M/S Leo, max 18 matkustajaa
  puh. 040 1827 075, info@taksivene.fi

  KL Sälgrund II, max 28 matkustajaa
  PV Matts, avovene, max 5 matkustajaa
  Puh. 0925 163 506, kokkola@messi.meripelastus.fi