Hyppää sisältöön
Kokkolan Suntin varrella sijaitseva Brita Marian aktiviteettipuisto on hyvä temmellyspaikka lapsille ja nuorille. Isot skeittirampit tarjoavat skeittaajille hyvän harrastuspaikan.

Lasten Kokkola

Kokkola on täynnä hauskaa tekemistä koko perheelle. Sisäleikkipuistot kutsuvat temmeltämään, VesiVeijari tarjoaa huvittelua vesiliukumäkineen ja Toivosen Eläinpuistossa viihtyy koko perhe, vauvasta vaariin. Tervetuloa lasten Kokkolaan!

Helppojen matkustusyhteyksien ja lyhyiden etäisyyksien ansiosta on Kokkola lapsiperheille oiva kohde. Tiiviisti rakennetusta kaupungista löytyy jokaiselle puuhaa, ja kohteesta kohteeseen matkustaa nopeasti joko omalla autolla, kävellen, pyöräillen tai kaupunkiliikennettä hyödyntäen.

Rantalomailijoille Kokkolasta löytyy mielin määrin hiekkarantoja. Kauneimmat rantakohteet löytyvät Ohtakarilta, jossa usean kilometrin pituiset rantahietikot tarjoavat polskutteluilon lisäksi silmäniloa. Pienille lapsille löytyy matalarantaisia kohteita muun muassa Ykspihlajan Potinrannasta ja Öjasta.

Mikäli perheestä löytyy sekä uimaria että frisbeegolfin harrastajaa, on Laajalahti oiva kohde. Samalta parkkipaikalta aukeavat nimittäin mahdollisuudet molempiin harrastuksiin, sillä pitkospuut vievät rannalle, ja 18-korin frisbeegolfrata metsään.

Lapsiperheille löytyy Kokkolasta mielin määrin tutkittavaa ja koettavaa. Aivan keskustan tuntumaan rakennetussa uudessa Brita Marian puistossa pääsee harrastamaan monipuolisesti liikuntaa. Puistosta löytyy niin elektroninen liikuntapeli, kiipeilyverkko, skeittiparkki kuin pumptrack-ratakin.

Karavaanarielämää eläville puolestaan löytyy Meripuistosta hyvät puitteet. Leirintäalueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee uimaranta, lähiliikunta-alue, kioski sekä hampurilaisravintola. Toinen hyvä majoittumisvaihtoehto karavaanareille löytyy Kälviältä Toivosen eläinpuiston läheisyydestä. Toivosen eläinpuisto on muuten yksi pienten lasten ehdoton suosikkikohde!

Aina ei jaksa olla ulkona, ja niihinkin hetkiin löytyy Kokkolasta tekemistä. Ydinkeskustasta löytyy tällaisiin hetkiin mahdollisuuksia niin laserpeliareenan, elokuvateatterin kuin pakopelihuoneidenkin tarjoamina. Unohtamatta maanlaajuisesti tunnettua laadukasta Uintikeskus Vesiveijaria monine altaineen sekä ulkona sijaitsevine vesiliukumäkineen.

Puuhakkaiden päivien päätteeksi on mukava istahtaa hetkeksi syömään, ja hyviä lapsiystävällisiä ruokapaikkojahan Kokkolasta löytyy!

 • Uintikeskus VesiVeijari

  VesiVeijari tarjoaa elämyksiä isoille ja pienille ympäri vuoden. Sisällä voi uida, jumpata, leikkiä ja rentoutua yhdeksässä altaassa. Kesäisin rohkeimmat voivat laskea maauimalan 80 metriä pitkästä vesiliukumäestä. Nälän yllättäessä maauimala tarjoaa piknik- tai grillausmahdollisuuden.

  Uintikeskus VesiVeijari
 • Touhutalo

  Touhutalo on koko perheen pelimaailma, josta kaiken ikäiset lapset ja aikuiset löytävät monenlaista hauskaa ja aktiivista tekemistä; mm. kiipeily- ja seikkailulabyrinttejä yli 250 m2, liukumäkiä, tunneleita, esteratoja, 15-metrinen superliukumäki, pallomeriä ja pomppulinnoja…

  Touhutalo
 • Rödsön Poropirtti

  Elämykselliset poro- ja vuohiretket, rekiajelua, latukahvila ja lapsiperheiden kahvila.

  Rödsön Poropirtti
 • Roskaruka

  Keskustan tuntumassa oleva lähiliikuntapaikka, jossa Kokkolan upein pulkkamäki. Vieressä myös lapsille soveltuva n 2km hiihtolatu. Grillipaikka, kuntoportaat. Kesäisin kuntorata, skeittipaikka ja katukoris.

 • Brita Marian puisto – Hollyhaka

  Brita Marian puisto on toiminnallinen puisto, joka tarjoaa liikuntamahdollisuuksia kaikenikäisille. Puisto sijoittuu keskeiselle paikalle Suntin varteen, aivan keskustan tuntumaan.

  Puistossa on 90 lajin arboretum eli puulajipuisto, amfiteatteri, rullaluistelurata, elektroninen liikuntapeli, grillipaikka ja kiipeilyverkko. Rullaluistelurata 500 m (talvella hiihtolatu), kiipeilyteline, elektroninen leikkiväline, skeittipaikka, DJ-laite, grillipaikka, amfiteatteri.

 • Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo

  Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo sijaitsee valtatie 8:n varressa Kälviällä, Kokkolasta 10 km pohjoiseen. Talonpojanmuseo ja sen yhteydessä toimiva Eläinpuisto käsittää tällä hetkellä 50 erillistä rakennusta ja yli 12500 museo-esinettä.

  Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo