Fortsätt till innehållet

Kokkola Stories

Ladda ner Kokkola Stories -applikationen på mobil (Google Play Store eller Appstore) och åk på en tidsresa till det förflutna. Hur såg det ut vid Sundmun för hundra år sedan? Hurdant var torglivet på Karleby salutorg under de gångna decennierna? Och vem var Esko, mannen efter vilken ön som är belägen i Sundet, har fått sitt namn? Med hjälp av digitala medel fås den omgivande miljön att vakna till liv på användarens smarttelefon.

Kokkola Stories presenterar tio platser längs med Sundstranden. När du befinner dig tillräckligt nära platsen, kan du med hjälp av applikationen på din telefon bekanta dig med platsens historia. Via appens AR-display kan du stiga in genom tidsfönstret och fördjupa dig i bild- och ljudmaterialet. Kom ihåg att återvända tillbaka till nutid genom tidsfönstret på din display!

Rutten går från HalpaHallis hörn ända till Havsparken. De äldsta bilderna på appen är från år 1895. Appen kan användas också som en vårutflykt för skolelever. Den är tillgänglig på finska och svenska. Appen är gratis.