Hyppää sisältöön
Kesä on tullut Kokkolaan ja kaupunginsalmi Suntissa sijaitsevassa Eskonsaaressa pienen koristemajakan ympärillä kukkivat voikukat. Lehdet ovat puhkeamassa puihin ja Sunti ympäröi pientä saarta.

Kokkola Stories

Aikamatka Suntin varren historiaan

 

Lataa Kokkola Stories -sovellus älypuhelimeesi (Google Play -kaupasta tai Appstoresta) ja lähde aikamatkalle menneeseen. Miltä näytti Suntinsuulla sata vuotta sitten? Millaista oli torielämä Kokkolan kauppatorilla menneinä vuosikymmeninä? Entä kuka oli Esko, jonka mukaan Suntissa sijaitseva saari on nimetty? Digitaalisin menetelmin ympäristö herätetään eloon käyttäjän älypuhelimessa.

Kokkola Stories esittelee kymmenen kohdetta Suntin varrelta. Kun olet tarpeeksi lähellä kohdetta, voit perehtyä puhelinsovelluksen avulla sen historiaan. Sovelluksen AR-näkymässä voit astua sisälle ruudulle ilmestyvästä aikaikkunasta ja tutustua kuva- ja äänimateriaaliin. Muistathan palata takaisin nykyaikaan ruudussa näkyvän aikaikkunan kautta! Kohteeseen voi perehtyä myös perinteisempään tyyliin video- ja äänimateriaalin avulla käyttämättä AR-näkymää.

Reitti kulkee HalpaHallin kulmalta Meripuistoon saakka. Sovelluksen vanhimmat kuvat ovat vuodelta 1895. Sovelluksen käyttö on myös koululaisille sopiva kevätretkikohde. Sovellusta voi käyttää suomeksi ja ruotsiksi. Sovellus on ilmainen.