Fortsätt till innehållet

En sommarresa till Karleby erbjuder bland annat maritima upplevelser och historier från det förflutna.

Dag 1

På ankomstdagen gör vi en dagsutflykt till den magnifika fyrön Tankar. M/S Jenny transporterar oss från Havsparken till ön Tankar, som är ett av Karlebys mest populära turistmål. Efter båtturen smakar Café Tankars läckra laxsoppmåltid med efterrättskaffe.

Efter lunch tar vi en guidad tur runt ön och bekantar oss med bland annat Tankar kyrka och säljaktsmuseet. På eftermiddagen återvänder vi till fastlandet med M/S Jenny. Boende på hotell i Karleby centrum. I slutet av dagen njuter vi middag vid havsstranden i Finlands fjärde äldsta segelklubb, Mustakari.

Dag 2

Dagen börjar med  frukostbuffé på hotellet. Efter frukosten besöker vi Toivonens Djurpark och Museiby. Lunch på restaurang Kokkolinna i centrum eller vid havet på restaurang Villa Elba. Efter lunch gör vi en guidad Karleby-rundtur och bekantar oss med bland annat Gamla stan i Karleby och K.H. Renlunds konstmuseum. På eftermiddag njutar vi kaffe med våfflor som serveras på Våffelcafeét i den idylliska museikvarteret. Där kan man också fynda lokala hantverksprodukter.
Hemresan börjar.

Längd: 2 dagar
Bokningsperiod: sommaren
Pris: Be om en offert

Transport med gruppens egen buss. Resepaket kan justeras enligt önskemål. Chauffören och gruppledaren gratis, om 30 betalande personer i gruppen.
Vi förbehåller oss rätten till förändringar.

Försäljning