Fortsätt till innehållet

En blandning av frisk havsluft och kultur i den finska skärgården. Utforska gömda pärlor längs den finska västkusten omgiven av skogar, Bottenviken och en rik historia. Genuina upplevelser med en stark lokal smak väntar.

Dag 1

Ankomst till Jakobstad och incheckning på Stadshotellet, söta drömmar!

Dag 2

Du börjar dagen med att njuta av frukost på hotellet, varefter en buss transporterar dig till den vackra stranden i Fäboda där dina vildmarksguider, Natventure, möter dig. Vandringsleden följer kusten och fortsätter genom ett skogsområde mot en av hyddorna och grillplatserna längs leden. Där avnjuter du lunch. Du deltar i förberedelser och enkel matlagning, omgiven av naturen. Efter lunch fortsätter du vidare genom skogen mot nästa stopp, arktiska museet Nanoq. När du kommer till museet serveras kaffe och snacks och sedan följer en kort guidad rundtur i museiområdet. Efter turen äter du middag i en av de mysiga stugorna i området. Efter en hel dag med aktiviteter – och avkopplande rökbastu – serveras maten som tillagas med lokala ingredienser. Sedan transport tillbaka till hotellet. God natt!

Mer information:

Nanoq är det första arktiska museet i Finland. Du hittar museet 7 km utanför centrum mitt i skogen. Hela museiområdet är byggt som en liten arktisk by och du har möjlighet att gå in i flera små stugor. Museets grundare är en nu 82 år gammal brandman från Jakobstad som har äventyrat över de arktiska områdena många gånger och samlat både föremål och berättelser under sina resor. Med museet ville han presentera  en hållbar livsstil och visa hur svårt det kan vara att överleva i kalla klimat. Nanoq är ett perfekt resmål för alla som är intresserade av kultur och utomhusaktiviteter eftersom det kombinerar båda världarna. Du kan lära dig mer om expeditioner till arktiska områden, kulturer och seder bland arktiskt folk och höra fascinerande berättelser om arktiska områden.

Traditionell finsk rökbastu. Eftersom rökbastun värms upp flera timmar innan den är klar, ger den en mjuk värme som får dig att svettas och slappna av ordentligt efter dagens utomhusaktiviteter. Den traditionella bastun har inte duschar utan hinkar med varmt och kallt vatten som du blandar för att få rätt temperatur så att du kan tvätta dig på gammalt sätt. Låt denna unika upplevelse rengöra ditt sinne och din kropp och ge dig den lyckokänsla som vi finländare redan har njutit av i århundraden.

Dag 3

Frukost på hotellet – kom ihåg att lunchen serveras lite senare denna dag! Efter att alla har haft paus och checkat ut åker vi mot Svanen Camping, där dina vildmarksguider från igår möter dig. Förberedelser, introduktion och säkerhetsinstruktioner följer innan dagens paddeltur. Paddelturen tar dig längs Larsmosjön mot strandrestaurangen Strandis där vi avnjuter lunch. Du kommer att transporteras till Tyynelän Tonttula – en plats där du kan bekanta dig med finsk älvsmytologi, historia och kultur. Området har flera byggnader från 1700-talet, antika möbler och naturligtvis många älvor. Efter Tonttula går transporten mot Café Bryggan – där du förbereder dig för nattvandringen i Öja.  På kaféet får du en kort introduktion om fiskarbyn i Öja och ett matpaket. Vandringen påbörjas efter en sen middag vid starten på Korvgräven. Vandringsleden börjar med utsikt över skärgården, inblickar i det lokala livet i den finska skärgården och du hör historiska berättelser om den lokala aktivismen under ryska styret. Efter vandringen ordnas transport till ditt hotell i Karleby.

Mer information:

Den här vandringsleden har ett nästan magiskt inslag av den ljusa sommarnatten, stigar täckta av dagg, fågelsång och ljudet av vågorna som träffar klipporna. Få en inblick i det lokala livet i fiskarbyn Öja genom vår lokala guide och lokala produkter. Vår promenad tar oss längs historiska smugglingsvägar som användes under perioden 1905-1917, då Öja var en av de centrala platserna i Kvarken som motsatte sig den ryska regeringen i Finland. Rutten användes för att smuggla stora mängder vapen från Tyskland, men hjälpte också blivande soldater att hitta över till Sverige och vidare till träningslägret i Lockstedter Lager, Holstein, Tyskland. Denna vandring inkluderar: – Transport från Café Bryggan till startpunkten- Lokal guide från byn- Matpaket med Café Bryggans egna produkter, Fiskarbyns fisksoppa serveras ute i naturen- Omklädningsrum och duschmöjligheter i Öja Byacenter- Historisk och personlig guidning om vapen- och människosmugglingen mellan Tyskland och Finland 1905 till 1917.

Dag 4

Dagen börjar med frukost på hotellet. Ta en kort promenad runt stadens centrum och Neristan – det gamla trähusområdet i Karleby. Transport från hotellet till Havsparken, M/S Jennys hemmahamn. Efter ombordstigning på M/S Jenny kryssar vi till fyrön Tankar. Tankar är en av Finlands viktigaste fyröar och ett av de mest populära besöksmålen på västkusten. Ön Tankar ligger i den yttre skärgården i Bottenviken, 15 km nordväst om Karleby. Dagens Tankar erbjuder oförglömliga naturupplevelser och smak av den gamla livsstilen i skärgården. Den charmiga skärgårdsbyn består av de gamla fiskarstugorna, kaféet, pensionatet, träkyrkan från år 1754 samt fyr- och lotssamhället. Ett litet museum presenterar kustens gamla jaktkultur. Naturen i yttre skärgården färgas av dess unika flora samt de många fågelarterna. Lunch serveras på Café Tankar, och därefter ordnas en guidad promenad runt ön. Därefter väntar M/S Jenny på att ta dig tillbaka till fastlandet. Tillbaka i Karleby avnjuter vi middag.

Dag 5

Frukost på hotellet och utcheckning.

 

Längd: 5 dagar 4 nätter
Plats:  Kvarken destinations – Pietarsaari, Larsmo and Kokkola
Gruppstorlek: min. 15 personer
Bokningsperiod: juni, juli och augusti
Guidningsspråk: engelska, finska, svenska
Pris: begär en offert

I priset ingår: 

4 nätter på hotell, naturguide, lunch, guidad tur på museet Nanoq, kaffe & snacks, middag, rökbastu, guidad paddling, lunch, entré till Tonttula, omklädningsrum och dusch på Café Bryggan, guidad nattvandring, matpaket, middag, en kryssning till fyrön Tankar ombord på M/S Jenny, en guidad ötur, lunch på Café Tankar, middag.

Vi förbehåller oss rätten att göra justeringar och ber dig vänligen bekräfta den specifika resplanen och prissättningen direkt till researrangören.

Försäljning