Hyppää sisältöön

Saapuminen Kokkolaan

Kokkola sijaitsee länsirannikolla ja on Keski-Pohjanmaan maakuntakeskus. Kokkolaan on toimivat yhteydet maanteitse, lentäen ja rautateitse.

Lentäen

Kokkola-Pietarsaaren lentoasema löytyy noin 20 km päässä keskustasta Kruunupyyn kunnasta. Lentoasemalle liikennöi reittilentoja Helsingistä.

Kaupungin keskustan ja lentoaseman välillä on ennakkoon varattavat lentokenttäkuljetukset.

KOK-Airport on nopea portti maailmaan Kokkolan, Pietarsaaren, Kalajoen ja Kaustisen kunnan alueilta. Lentäjäntie 162, Kruunupyy.

Junalla

Kokkolan rautatieasema on pääradan varrella kaupungin ydinkeskustassa. Tänne pääset Helsingistä nopeimmillaan 3t 40 min ja Rovaniemeltä viidessä tunnissa. Lisätietoja löydät VR:n nettisivuilta.

Bussilla

Kokkolan linja-autoasema sijaitsee aivan rautatieaseman tuntumassa. Päivittäin lähtöjä pohjoiseen, etelään ja itään. Aikataulut kootusti Matkahuollosta. Myös Onnibussin Helsinki-Jyväskylä-Kokkola ja Turku-Kokkola-Oulu linjat liikennöivät Kokkolaan.

Autolla

Kokkola on kolmen valtatien varrella, E8 (Turku-Oulu-Tromssa), 13 (Jyväskylä, Lappeenranta) ja 23 (Kajaani). WasaLine autolautalla Uumaja-Vaasa (120 km) saavutat Kokkolan myös Ruotsista.

Liikkuminen Kokkolassa