Hyppää sisältöön

Saapuminen Kokkolaan

Kokkola sijaitsee länsirannikolla ja on Keski-Pohjanmaan maakuntakeskus. Kokkolaan on toimivat yhteydet maanteitse, lentäen ja rautateitse.

Lentäen

Kokkola-Pietarsaaren lentoasema sijaitsee noin 20 km päässä Kokkolan keskustasta Kruunupyyn kunnassa. Lentoasemalle liikennöi reittilentoja Helsingistä.

Kaupungin keskustan ja lentoaseman välillä ei ole tällä hetkellä säännöllistä lentokenttäkuljetusta. Taksiliikenne tilauksesta.

KOK-Airport on nopea portti maailmaan Kokkolan, Pietarsaaren, Kalajoen ja Kaustisen kunnan alueilta. Lentäjäntie 162, Kruunupyy.

Junalla

Kokkolan rautatieasema on pääradan varrella kaupungin ydinkeskustassa. Tänne pääset Helsingistä nopeimmillaan 3t 40 min ja Rovaniemeltä viidessä tunnissa. Lisätietoja löydät VR:n nettisivuilta.

Bussilla

Kokkolan linja-autoasema sijaitsee aivan rautatieaseman tuntumassa. Päivittäin lähtöjä pohjoiseen, etelään ja itään. Aikataulut kootusti Matkahuollosta. Myös Onnibussin Helsinki-Jyväskylä-Kokkola ja Turku-Kokkola-Oulu linjat liikennöivät Kokkolaan.

Autolla

Kokkola on kolmen valtatien varrella, E8 (Turku-Oulu-Tromssa), 13 (Jyväskylä, Lappeenranta) ja 28 (Kajaani). WasaLine autolautalla Uumaja-Vaasa (120 km) saavutat Kokkolan myös Ruotsista.

Pysäköinti

Kokkolan keskustasta löytyy hyvin pysäköintitilaa. Katujen varsilla on kiekollisia paikkoja, samoin Matkahuollon takana. Ilmaista parkkitilaa löytyy mm. Urheilutalon ympäriltä ja Kokkolan kaupungintalon läheisyydestä.

Kiekollisia parkkihalleja löytyy mm. Chydenian ostoskeskuksesta, HalpaHallista, Kallentorilta ja ent. Anttilan kiinteistöstä.

Rautatieasemalta ja kirjaston parkkihallista löytyy maksullisia paikkoja.

Omalla veneellä

Mikäli matkaat omalla veneellä, tutustu vierasvenepaikkoihin kaupungissa tämän linkin kautta. Vierasvenepaikkoja on tarjolla myös mm. Mustakarin vierassatamassa, Kokkolan Purjehtijoiden vierassatamassa sekä Ykspihlajan vierasvenesatamassa.

Liikkuminen Kokkolassa