Hyppää sisältöön
Hattupäinen mies istuu puistossa polkupyörän vieressä syömässä omenaa

Liikkuminen Kokkolassa

Kokkolan keskusta on sopivan kompakti, jossa on helppo liikkua jalkaisin paikasta toiseen. Keskustan palvelut ovat lähellä toisiaan. Merenrantakin on vain puolen tunnin kävelymatkan päässä (2,5 km) ja Meripuistoon löytää viehättävää reittiä helposti Suntia (kaupunginsalmi) seuraamalla.

Paikallisliikenne

Kaupunkiliikenne kattaa Kokkolan keskusta-alueen ja kaupunginosien sekä reuna-alueiden välisen liikenteen. Reitit ja aikataulut Pohjolan Matka.

Lipun voi ostaa Matkahuollon toimipisteissä, Bussiliput-sovelluksella, R-kioskeilla ja busseissa.

Pyörävuokraus ja sähköpotkulaudat

Kokkola on kompakti kaupunki, jossa polkupyörä on kätevä kulkuväline. Luonto ja rannikon kohteet ovat helpon pyörämatkan päässä. Polkupyörävuokrausta on tarjolla ympäri vuoden.

Kesälle kaupunkikuvaan ovat saapuneet myös TIER sähköpotkulaudat. Potkulautoja voi käyttää keskustan lisäksi tiheimmin asutuissa kaupunginosissa ja alueilla, joissa liikutaan eniten eli esimerkiksi Meripuistossa, Vanhassakaupungissa ja Kiviniityssä. Sähköpotkulaudan vuokraaminen tapahtuu mobiilisovelluksen kautta.

Taksi

Kokkolan taksitolpat löytyvät rautatieaseman edestä ja Kauppatorin vierestä Rantakadulta.

Taksitilaukset

Biketaxi – kesä 2023

Ekologiset elämyskyydit Biketaxin riksojen ”jousilla” Kokkolan keskustassa ja lähialueella. Riksat on varustettu kuomulla sadepäivien ja auringonpaahteiden varalta.  Kyytiin mahtuu kerrallaan 2-3 matkustajaa. Tutustu tarkemmin Biketaxeihin!

Autovuokraamot

Laiva

M/S Jenny liikennöi Tankarin majakkasaarelle reittivuorojen mukaisesti. Tutustu laivan aikatauluihin tästä.