Hyppää sisältöön
Viehekalastusta Kokkolan Lohtajan rannoilla
Aki Paavola

Perhonjoen alaosan kalastussäännöt ja luvanmyyntipaikat

KALASTUSSÄÄNNÖT

PERHONJOEN ALAOSA – Vesialueiden omistajien VIEHEKALASTUSLUPA

Lohen kalastuskausi (lohen, taimenen kalastus) alkaa 1.5. ja päättyy 31.8. Lohi ja taimen on muina aikoina alueella rauhoitettu.
– Kalastusalue käsittää Perhonjoen vesialueet, Alavetelin Pappilankoskelta Tastin kylästä mereen, lukuun ottamatta maastoon merkittyjä alueita.
– Perhonjoen alaosa kuuluu vaelluskalavesistöihin, joissa onginta ja pilkintä sekä viehekalastus kalastonhoitomaksun nojalla on kielletty koski- ja virta-alueilla, kalastaessa kalastuksenhoitomaksun lisäksi on oltava myös vesialueen viehekalastuslupa.
– Sallitut pyyntivälineet ovat uistin, perho, jigit.
– Kalastus ankkuroidusta veneestä sekä kalastus veneestä Vitsarin ST1 huoltoaseman merenpuolisella alueella on viehekalastusluvalla kielletty. Veneen käyttökielto ei koske vesialueen osakaskunnan jäseniä.

KALASTUSLUVAT

Kalastuslupa on henkilökohtainen.

AIKUINEN

Kausilupa (hinta 40€, alv 0%) on voimassa ostohetkestä kalenterivuoden loppuun.
Viikkolupa (hinta 20€, alv 0%) on voimassa halutusta alkamisajasta 7 vuorokautta.

ALLE 15-VUOTIAS

Alle 15 vuoden ikäiset voivat kalastaa holhoojan valvonnassa samalla luvalla. Kalastaessaan yksin hänellä tulee olla henkilökohtainen lupa, jonka hinta on puolet normaalin luvan hinnasta. Alle 15v. kausilupa maksaa 20€ (alv 0%), viikkoluvan hinta on 10€ (alv 0%).

KALOJEN MINIMIMITAT

  • Lohi 50cm
  • Taimen – rasvaevällinen – Rauhoitettu!
  • Taimen – rasvaeväleikattu 50cm
  • Harjus – 35cm
  • Kuha – 42cm

Talvikko on rauhoitettu, joten se tulee viipymättä laskea takaisin veteen. Talvikko on edellisenä syksynä kutenut laiha, huonokuntoinen lohi tai taimen, joka on alkukesällä vaeltamassa mereen. Vesistössä ei esiinny nk. Tammukkaa. Muiden kalalajien minimimitoissa noudatetaan kalastuslain ja asetuksen sääntöjä. Muilta osin noudatetaan, siten kuin kalastuslaissa ja -asetuksessa sekä jokamiehen oikeudesta on säädetty.

Lohi- ja siikapitoisessa joessa on kielletty koukkukalastus, jonka tarkoituksena on kalan tarttuminen ulkopuolelta, sekä matosyöttiä tai harri-lautaa käyttäen kielletty. Kalastaessanne huomioikaa, että joessa harjoitetaan lyhytaikaissäännöstelyä, joten veden virtauksissa ja veden korkeudessa saattaa tapahtua muutoksia.
Huolehdithan että kalan perkeet tai muut jätteet eivät jää luontoon!

LUPAMYYNTI

SAALISRAPORTIT JA PALAUTTEET

30.9. mennessä sähköpostiin kp-per-hakan.nylund@anvianet.fi. Saaliista otettuja valokuvia otetaan mielellään vastaan samaan osoitteeseen.