Hyppää sisältöön
Ohtakarin kalastajakylä on merellinen paikka Lohtajalla. Saaristotunnelmaa huokuvat punaiset mökit ja kivinen ranta. Merellinen kohde on suosittu matkailijoiden keskuudessa.

Ohtakari ja Vattajanniemi

Vattajanniemen hiekkarannat sijaitsevat noin 40 km päässä Kokkolan keskustasta. Vattajan dyynialue on maisemallisesti merkittävä koko Euroopan mittapuulla. Alue on Euroopan havumetsävyöhykkeen suurin dyyniranta, joka on myös yksi Pohjoismaiden pisimmistä hiekkarannoista, yli 15 kilometriä. Hiekkarannat ovat Suomen laajimmat ja upeassa luonnontilassaan tuovat katsojalle joka kerta uutta nähtävää. Silmänkantamattomiin ulottuva hiekkaranta tarjoaa mahtavat puitteet auringonottajille, retkeilijöille ja luontokuvaajille.

Vattajan vieressä sijaitsee Ohtakari, saari ja kalastajakylä, jonne vie hiekkarantojen reunustama tie, jonka molemmilla puolilla meri kurkottaa lähelle. Ohtakari on tärkeä kalastajien tukikohta, alueen kalastushistoria kantaa kauas ja siihen voi tutustua Ohtakarin kalastusmuseossa. Ohtakarissa on näköalatorni, joka tarjoaa upeat maisemat merelle, mutta myös Vattajan dyyneille. Nykyään Ohtakarissa on noin 50 vapaa-ajan asuntoa, luontopolku, grillikatos, vierasvenesatama ja kesäisin toimiva kahvila.

Vattaja ja Ohtakari osuvat lintujen päämuuttoreitille ja alueen linnusto onkin huomionarvoinen. Alue tarjoaa lintubongareille ainutlaatuisen mahdollisuuden tarkkailla lintujen elämää etenkin keväisin ja syksyisin, jolloin lintujen muutto voi olla todella näyttävää. Vattajan alue toimii osittain myös Puolustusvoimien harjoitusalueena, jonka vuoksi alueella liikkumista voi olla ajoittain rajoitettu.