Fortsätt till innehållet
Kokkolan Suntin varrella sijaitseva Brita Marian aktiviteettipuisto on hyvä temmellyspaikka lapsille ja nuorille. Isot skeittirampit tarjoavat skeittaajille hyvän harrastuspaikan.

Familjenöjen i Karleby

Karleby är fullt av roliga saker att göra för hela familjen. Utomhus finns flera aktivitetsparker att uppleva gratis. Badcentret VesiVeijari erbjuder spänning och vattenrutschbanor vinter som sommar.

Rolig sysselsättning i välskötta parker och på skateplatser. I VesiVeijari är det alltid bra väder. Både inomhus- och utomhusrutschbana med bassänger underhåller, rentav hela dagen. Toivonens djurpark och Allmogemuseet erbjuder sysselsättning åt såväl barn som äldre.

Tack vare sina lätta reseförbindelser och korta avstånd är Karleby ett ypperligt resmål för barnfamiljer. I den tätbebyggda staden finns det aktiviteter för alla och det är lätt att ta sig från ställe till ställe med endera egen bil, till fots, med cykel eller med stadstrafik.

För strandsemesterfirare finns det gott om sandstränder i Karleby. De vackraste stränderna finns på Ohtakari där de kilometerlånga sandstränderna erbjuder bad och är också en fröjd för ögat. För barn finns långgrunda stränder i bland annat Pottens strand i Yxpila och Öja.

Om det i familjen finns både simmare och frisbeegolfare är Sandskata ett utmärkt besöksmål. Från samma parkeringsplats öppnar sig nämligen möjligheter till båda hobbyerna., eftersom spångarna leder till stranden och till frisbeegolfbanan med 18 korgar i skogen.

I Karleby finns det mycket att utforska och uppleva för barnfamiljer. I den nya Brita Marias parken som byggts alldeles i närheten av centrum erbjuds mångsidiga motionsmöjligheter. I parken finns ett elektroniskt motionsspel, ett klätternät, en skatepark och en pumptrackbana.

För karavanare däremot finns bra förhållanden i Havsparken. Alldeles i närheten av campingområdet finns badstrand, näridrottsplats, kiosk samt hamburgerrestaurang. Ett annat bra alternativ för karavanare är Kelviå i närheten av Toivonens djurpark. Toivonens djurpark är för övrigt ett absolut favoritställe för små barn!

Man orkar inte alltid vistas utomhus och även för dessa stunder finns det aktiviteter i Karleby. Sådana stunder kan man till exempel besöka laserspelarenan, biografen eller flyktspelrummet i centrum. Utan att glömma det i rikskända högklassiga Badcentret Vesiveijari med sina många bassänger och vattenrutschbanor utomhus.

Som avslutning på de aktiva dagarna är det trevligt att sätta sig ner och äta en stund, och det finns bra barnvänliga matställen i Karleby.

 • Badcentret VesiVeijari

  VesiVeijari erbjuder härliga upplevelser för stora och små, året runt. Inomhus kan du simma, gympa, leka eller bara koppla av i någon av de nio bassängerna. Förutom traditionellt bastubad kan man boka infraröd- och rökbastu. Sommartid kan de modigaste ta en åktur i den 80 meter långa vattenrutschbanan utomhus. Vinterbad från hösten till våren. VesiVeijari ligger ca 800 m från salutorget.

   

  Badcentret VesiVeijari
 • Touhutalo

  I Touhutalo finns något att göra för barn och vuxna i alla åldrar. Det finns bl.a. klättrings- och äventyrslabyrint, bollhav, hoppslott, olika motorikspel, klättervägg, tunnlar, hinderbanor och rutchbanor. Touhutalo erbjuder även olika programtjänster för olika fester och evenemang. Touhutalo ligger ca 2,5 km från centrum.

  Touhutalo
 • Brita Maria park – Hollyhaka

  Brita Marias park är en aktivitetspark som erbjuder motionsmöjligheter för hela familjen. Parken ligger centralt invid Sundet, ett stenkast från stadskärnan. I parken finns ett arboretum som omfattar 90 olika arter, en amfiteater, skatepark, rullskridskobana, ett elektroniskt motionsspel, en grillplats och ett klätternät. Parken ligger ca 1,1 km från salutorget.

   

 • Hela familjens Havspark

  I Havsparken trivs hela familjen. Här finns bl.a. stora gräsplaner, sandstrand, beachvolleyplaner, skateramp, frisbeegolfbana, padelbana och en stor lekpark med klättrebanor och ett litet planetarium. Fler aktiviteter erbjuds också vid Karleby Camping, där du bl.a. kan spela minigolf. Havsparken ligger endast 2,5 km från centrum.

  Havsparken
 • Toivonens Djurpark och Allmogemuseum

  I museiområdet får du veta mer om livet i en by på landsbygden i Mellersta Österbotten i slutet av det senaste århundradet. I djurparken får du se många djur i traditionell landsbygdsmiljö. Under sommaren visas flera utställningar och arbetsdemonstrationer i området. Du kan njuta en stund på caféet, barnen trivs på lekplatsen och de vuxna i presentbutiken. Toivonens Djurpark ligger ca 10 km från centrum.

  Toivonens Djurpark och Allmogemuseum