Hyppää sisältöön
Nuori pari mies ja nainen juoksevat käsikädessä pitkin uimarannan rantaviiva. Vesi on tyyni.

Uimarannat

Vattajan hiekkadyynit

Vattajan hiekkarannat ja merimaisemat jatkuva silmänkantamattomiin. Hietikot kuuluvat Pohjois-Euroopan edustavimpiin dyynikohteisiin. Yhteistä hiekkarantaa on yli 15 kilometrin verran! Täällä riittää nähtävää ja koettavaa koko päiväksi. Tutustu samalla Ohtakarin historialliseen kalastajakylään ja alueen luontopolkuihin. Muistathan pysytellä vain merkityillä reiteillä, näin suojelet herkkää luontoa. Osa ranta-alueesta on Puolustusvoimien käytössä, joten huomioi myös varoilmoitukset. Jos eväät jäivät matkasta, niin voit poiketa Jukkolanmäen Navetanvintille nauttimaan emäntien tekemistä herkuista. Ohtakarissa sijaitseva Katiska Baari palvelee kesällä joka päivä. Matka keskustasta noin 40 km. Sijainti kartalla.

Meripuisto

Kokkolan vanhansatamanlahti ja Meripuiston alue tarjoilevat ihanteelliset puitteet kesäpäivänä piknikin viettoon koko perheen kanssa. Upea merinäköala ja suuret nurmikentät kutsuvat luokseen perheitä vilttien ja ruokakorien kanssa, ja iso hiekkaranta houkuttaa lapset kirmaamaan veteen nauraen. Meripuisto tarjoaa valvotun uimarannan lisäksi myös mahdollisuuden pelailuun, merellisiin aktiviteetteihin tai perinteiseen rantalomailuun. Upean virkistäytymisalueen katveesta löydät myös rantalentopallokentät, skeittirampin, frisbeegolf-radan ja ulkokuntosalin. Lapsille Meripuistosta löytyy leikkipuisto, jonka keskiössä on suuri laiva kiipeilyratoineen. Lisää aktiviteetteja tarjoaa myös alueen vieressä sijaitseva Kokkola Camping, jossa voit harrastaa mm. minigolfia. Rannalta löytyy myös suosittu hampurilaisravintola Burger Village ja pieni kioski, josta voit ostaa vaikka jäätelön. Etäisyys keskustasta vain 2,5 km. Sijainti kartalla.

Trullevinniemi

Trullevinniemen hiekkarannat Punakalliot ja Valkohieta houkuttelevat kesäisin lapsiperheitä nauttimaan aurinkoisesta päivästä uimisen ja piknikin merkeissä. Punakallioiden nimikin viittaa upeaan punertavaan kalliomaisemaan, jonka kalliot hehkuvat lämpiminä kuumana kesäpäivänä. Punakallioiden alueella on wc, pukukopit ja retkeilytunnelmaan pääsee Punakallioiden nuotiopaikalla, joka tarjoaa mahdollisuuden makkaranpaistoon ja tunnelmointiin. Punakalliot sijainti kartalla.

Valkohieta tarjoaa kaunista merimaisemaa ja mukavat puitteet uimiselle. Valkohietan alueella on wc, pukukopit ja laavu. Valkohieta sijainti kartalla.

Laajalahti

Laajalahdessa on nähtävää, vaikka koko päiväksi! Alueella on luontopolku, joka tarjoaa metsä- ja rantaheinämaisemaa, jossa linnut sirkuttavat ja aurinkoisena päivänä valo siivilöityy kauniisti metsän oksistojen lomitse. Metsän siimeksessä voi käydä pelaamassa frisbeegolfia täysmittaisella 18-korin kentällä tai hiekkarannan läheisyydessä rantalentopalloa. Laajalahdessa voi myös bongailla lintuja kahdesta lintutornista. Kaunista dyynimaisemaa koristaa suuret männyt, joiden välistä kulkevat pitkospuut Laajalahden hiekkarannalle. Hiekkaranta tarjoaa matalan vesistön, jossa voi käydä uimassa myös perheen pienimpien kanssa. Laajalahden hiekkarannalla on pukukopit ja grillikatos. Sijainti kartalla.

Lahdenperä

Lahdenperän ranta sijaitsee Ykspihlajan idyllisessä lähiössä.  Lahdenperän rannalla on pukukopit, nuotiopaikka ja wc. Kannattaa samalla tutustua työläiskaupunginosan värikkääseen historiaan. Muita palveluja ovat mm. kauppa, kaksi ravintolaa, kahvila, baari sekä kesäteatteri. Sijainti kartalla.

Öjan Kalastajakylä ja Långön uimaranta

Öjan Kalastajakylään voit poiketa, vaikka veneillen. Vierassatama tarjoaa paikan ohikulkeville veneilijöille ja alue tarjoaa uimarannan lisäksi myös hyppytornin, kahvilan, museon ja mahdollisuuden pelata rantalentopalloa. Alueella on myös kaunis saariston luontopolku. Sijainti kartalla.

Palma

Palman ranta on pieni mutta sitäkin viihtyisämpi. Palman kallioilta löytyy myös hyppytorni ja nuotiopaikka. Sijainti kartalla.