Hyppää sisältöön
Nuori pari mies ja nainen juoksevat käsikädessä pitkin uimarannan rantaviiva. Vesi on tyyni.

Uimarannat

Meripuisto

Kokkolan vanhansatamanlahti ja Meripuiston alue tarjoilevat ihanteelliset puitteet kesäpäivänä piknikin viettoon koko perheen kanssa. Upea merinäköala ja suuret nurmikentät kutsuvat luokseen perheitä vilttien ja ruokakorien kanssa, ja iso hiekkaranta houkuttaa lapset kirmaamaan veteen nauraen. Meripuisto tarjoaa valvotun uimarannan lisäksi myös mahdollisuuden pelailuun, merellisiin aktiviteetteihin tai perinteiseen rantalomailuun. Upean virkistäytymisalueen katveesta löydät myös rantalentopallokentät, skeittirampin, frisbeegolf-radan ja ulkokuntosalin. Lapsille Meripuistosta löytyy leikkipuisto, jonka keskiössä on suuri laiva kiipeilyratoineen. Lisää aktiviteetteja tarjoaa myös alueen vieressä sijaitseva Kokkola Camping, jossa voit harrastaa mm. minigolfia. Etäisyys keskustasta vain 2,5 km.

Trullevinniemi

Trullevinniemen hiekkarannat Punakalliot ja Valkohieta houkuttelevat kesäisin lapsiperheitä nauttimaan aurinkoisesta päivästä uimisen ja piknikin merkeissä. Punakallioiden nimikin viittaa upeaan punertavaan kalliomaisemaan, jonka kalliot hehkuvat lämpiminä kuumana kesäpäivänä. Punakallioiden alueella on wc, pukukopit ja retkeilytunnelmaan pääsee Punakallioiden nuotiopaikalla, joka tarjoaa mahdollisuuden makkaranpaistoon ja tunnelmointiin. Valkohieta tarjoaa kaunista merimaisemaa ja mukavat puitteet uimiselle. Valkohietan alueella on wc, pukukopit ja laavu.

Laajalahti

Laajalahdessa on nähtävää, vaikka koko päiväksi! Alueella on luontopolku, joka tarjoaa metsä- ja rantaheinämaisemaa, jossa linnut sirkuttavat ja aurinkoisena päivänä valo siivilöityy kauniisti metsän oksistojen lomitse. Metsän siimeksessä voi käydä pelaamassa frisbeegolfia täysmittaisella 18-korin kentällä tai hiekkarannan läheisyydessä rantalentopalloa. Laajalahdessa voi myös bongailla lintuja kahdesta lintutornista. Kaunista dyynimaisemaa koristaa suuret männyt, joiden välistä kulkevat pitkospuut Laajalahden hiekkarannalle. Hiekkaranta tarjoaa matalan vesistön, jossa voi käydä uimassa myös perheen pienimpien kanssa. Laajalahden hiekkarannalla on pukukopit ja grillikatos.

Lahdenperä

Lahdenperän ranta sijaitsee Ykspihlajan idyllisessä lähiössä. Lahdenperän rannalla on pukukopit ja wc.

Öjan Kalastajakylä

Öjan Kalastajakylään voit poiketa, vaikka veneillen. Vierassatama tarjoaa paikan ohikulkeville veneilijöille ja alue tarjoaa uimarannan lisäksi myös hyppytornin, kahvilan, museon ja mahdollisuuden pelata rantalentopalloa. Alueella on myös kaunis saariston luontopolku.

Lisätietoja uimarannoista löytyy Kokkolan kaupungin sivuilta.