Hyppää sisältöön
Retkibussi 2022 - Vihreämpi matkaketju hanke on EAKR:n ja kuntien rahoittama hanke

Retkibussi

Retkibussi – Vihreämpi matkaketju liikennöi Keski-Pohjanmaalla kesällä 2023

Osta liput ennakkoon Matkahuollon nettimyynnistä alla olevien linkkien avulla. Samasta paikasta löytyvät myös tarkemmat  aikataulut. Jokaiselle vuorolle on varattavissa paikkoja myös polkupyörälle lipun oston yhteydessä. Huomioithan että Matkahuollon nettilipunmyynti päättyy 10 min ennen jokaiselle pysäkille annettua lähtöaikaa. Voit ostaa matkalipun myös suoraan kuljettajalta.

Kokkolassa retkibussien lähtöpaikka on Kokkolan Kauppatori. Retkibussit pysähtyvät useissa kohteissa reitin varrella mm. Toivosen Eläinpuisto ja Museokylän luona.

Tutustu Kokkolan ja Keski-Pohjanmaan reitteihin ja palveluihin.

Tärppejä sinun retkipäivääsi

  • Tutustu Toivosen Eläinpuistossa suloisiin karvakamuihin lasten kanssa ja nauti sumpit historiallisessa 1700-luvun miljöössä Savupirtti Kaffilassa. Eläinpuiston yhteydessä sijaitseva Museokylä on täynnä paikallista historiaa koettavaksi. Kohde sjaitsee Kokkolan Kälviällä n 10 km Kokkolan keskustasta pohjoiseen.

  • Öjassa ehdit käydä tutustumassa historialliseen kalastajakylään. Käy pelaamassa rantalentopalloa, osallistu NAASTin ohjattuun SUP-melontaan tai nauti lounasta Cafe Brygganilla. Jos haluat lähteä tutkimaan lähiluontoa, suuntaa Håkin polulle tai Öjan saaristoreitille. Öja Bryggan sijaitsee n 15 km Kokkolan keskustasta.

  • Jukkolanmäen navetanvintillä voit tutustua Jukka Rintalan taiteeseen: maalauksiin, kattauksiin ja TV:stä tuttuihin iltapukuihin. Istahda navetan pihamaalle nauttimaan kesäkahvilan herkuista tai käväise navetan Kellarin puodissa, joka tarjoaa monipuolisesti paikallista käsityötä. Kohde sijaitsee n 34 km Kokkolan keskustasta.

  • Suuntaa upeissa rannikkomaisemissa mutkittelevalle Ohtakarin Karipolulle vaikka fillarilla. Ohtakarin läheisyydestä löytyy upea Vattajan dyynialue rantapäivän viettoon, grillikatos ja kioski. Lisäksi historiasta kiinnostuneet voivat käydä ihastelemassa 1850-luvulla rakennettua Ohtakarin luotsiasemaa tai kalastusmuseota. Ohtakari sijaitsee 44km pohjoiseen Kokkolasta.

  • Salamajärven upeasta kansallispuistosta löytyy reittejä kaikentasoisille ja -ikäisille samoilijoille. Kierrä Vaatimen kierros tai poikkea jollekin lyhyemmistä reiteistä ja käy nauttimassa kahvion antimia Koirasalmen luontotuvalla. Kesäisin kansallispuistossa on myös ohjattua ohjelmaa – kuten esimerkiksi eväsretki tai äänimatka maahisen kodalle. Kansallispuistossa on myös esteettömiä palveluita. Salamajärvi sijaitsee n 125 km päässä Kokkolan keskustasta.

  • Ota pyörä bussiin ja lähde tutustumaan Kaustisen kuvankauniiseen kulttuuriseutuun, jota ei turhaan kutsuta suomalaisen kansanmusiikin kotipaikaksi. Vieraile Vetelin taidekartanossa ja kotiseutumuseossa tai tutustu keskipohjalaiseen luonnonmaisemaan pyörällä, jalan tai vaikka meloen.

  • Kokkolan monipuolisiin palveluihin voit tutustua jalan – tai vuokraa pyörä torin laidalta ja lähde maisemakierrokselle kaupungin lähiympäristöön. Nauti aidosta merikaupungin tunnelmasta Kokkolan rantaravintoloissa ja puukaupunginosa Neristanissa, tai suuntaa maksuttomalle vierailulle maakuntamuseon kauniiseen pihapiiriin.

Aikataulu 27.6.-6.8.2023

REITTIVAIHTOEHDOT
Tiistai, keskiviikko ja lauantai:
Kokkolan Tori -> Toivosen Eläinpuisto -> Jukkolanmäki -> Ohtakari (50min)
OSTA LIPPUAIKATAULU
Tiistai, keskiviikko ja lauantai:
Ohtakari -> Jukkolanmäki -> Toivosen Eläinpuisto -> Kokkolan Tori (50min)
OSTA LIPPUAIKATAULU
Torstai:
Kokkolan Tori -> Öjan kalastajakylä (15min)
OSTA LIPPUAIKATAULU
Torstai:
Öjan kalastajakylä -> Kokkolan Tori (15min)
OSTA LIPPUAIKATAULU
Perjantai:
Kokkolan Tori -> Kaustinen -> Veteli -> Perho -> Koirasalmi/Salamajärvi (1h55min)
OSTA LIPPUAIKATAULU
Perjantai:
Koirasalmi/Salamajärvi -> Perho -> Veteli -> Kaustinen -> Kokkolan Tori (2h)
OSTA LIPPUAIKATAULU
Sunnuntai:
Kokkolan Tori -> Kaustinen -> Veteli -> Perho -> Koirasalmi/Salamajärvi (1h55min)
OSTA LIPPUAIKATAULU
Sunnuntai:
Koirasalmi/Salamajärvi -> Perho -> Veteli -> Kaustinen -> Kokkolan Tori (2h)
OSTA LIPPUAIKATAULU

Retkibussi – Vihreämpi matkaketju -hanke rahoitetaan Keski-Pohjanmaan liiton myöntämällä EAKR rahoituksella sekä Keski-Pohjanmaan kuntien kuntarahaosuuksilla. Lisätietoja hankkeesta.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Retkibussi 2022 - Vihreämpi matkaketju hanke on EAKR:n ja kuntien rahoittama hanke