Hyppää sisältöön
Kokkolan luonnontieteellisessä museossa Kiepissä voit tutustua monipuolisesti luonnon ihmeisiin. Armas Järvelän laajaan perhoskokoelmaan kuuluu lähes kaikki Suomessa esiintyvät perhoslajit.

Kieppi – Kokkolan luonnontieteellinen museo

Luonnon ihmeitä Kiepissä

Kiepin kokoelmat: Veikko Salkion luontokokoelma, Viljo Nissisen mineraalikokoelma ja Armas Järvelän perhoskokoelma.

Kokkolan luonnontieteellisessä museossa Kiepissä voit tutustua monipuolisesti luonnon ihmeisiin. Veikko Salkion ainutlaatuinen luontokokoelma esittelee Suomen eläimistöä sekä mm. fossiileja. Viljo Nissisen mineraalikokoelmassa voit nähdä maailman harvinaisimpia mineraaleja sekä mm. meteoriitteja. Armas Järvelää kiehtoi perhosten kauneus ja monilukuisuus. Hänen kokoelmansa koostuu Suomen perhosista. Veikko Salkion (1912–2006) elämäntyö tähtäsi luonnonsuojelun ja ympäristökasvatuksen edistämiseen. Salkion luontokokoelma käsittää lähes kaikki suomalaiset nisäkkäät ja n. 230 eri lintulajia, hirvieläinten ja onttosarvisten sarvia ja kalloja, fossiileja sekä muuta luontoaineistoa.

Viljo Nissisen (1914–2000) tavoitteena oli mahdollisimman täydellisen kokoelman hankkiminen. Mineraalinäytteiden kauneus viehätti häntä. Kokoelmassa on yli 1400 mineraalinäytettä järjestettyinä kemiallisen luokittelun ja kiderakenteen perusteella.

Armas Järvelän (1918–2002) perhoskokoelmaan kuuluu yli 30 000 näytettä, lähes kaikki Suomessa esiintyvät perhoslajit. Perhosten suuren määrän vuoksi eri lajeja asetetaan yleisön nähtäville teemoittain: päiväperhoset, kiitäjät ja kehrääjät, koit ja kääriäiset, yökköset ja mittarit.

Museo on toistaiseksi suljettu tammikuussa 2019 tapahtuneen tulipalon takia ja sen avaamisesta uudelleen tiedotamme verkkosivuillamme.

Pitkänsillankatu 26. Puh. 040 8065 155. Vapaa pääsy!
www.kokkola.fi/kieppi

 

Kieppi on taatusti tutustumisen arvoinen kohde usean eri kokoelman muodossa. Ohita upotettu kartta