Hyppää sisältöön
Sokojan kivikirkko sijaitsee Yli-Sokojalla, kauniissa pihapiirissä. Kivikirkko oli Leena Harjunpään lahja miehelleen Martti Nykäselle, ja se on avoinna yleisölle. Kuvaaja Tony Wargh.
Kuvaaja: Tony Wargh

Ylisokojan kivikirkko

Suomen pienin kivikirkko ja Nygransin tila sijaitsee 12 km Kokkolan keskustasta Ylisokojan kylässä. Viehättävä pihapiiri ja vanhat rakennukset vievät kävijänsä 200 vuotta ajassa taaksepäin. Kirkko on pienoismalli v. 1460 rakennetusta Pyhtään keskiaikaisesta kivikirkosta ja toimii kirkkona ja käyntikohteena kaikille vieraille.

Pihapiirissä pääsee tutustumaan myös kellotapuliin, aittojen ja rakennusten lisäksi mm. Nooan arkkiin sekä lukuisiin pihamaalle pystytettyihin patsaisiin. On alueella myös kirppiskin, sillä Leenan lyhyttavarakaupan ovet ovat myös avoinna.

Yli-Sokojantie 225 Puh. 040 4810 186, 040 5930 112. Ryhmät ja tarjoilut tilauksesta.

Suomen pienin kivikirkko Ylisokojan kivikirkko ja Nygransin tila sijaitsee 12 km Kokkolan keskustasta Ylisokojan kylässä. Ohita upotettu kartta: Suomen pienin kivikirkko Ylisokojan kivikirkko ja Nygransin tila sijaitsee 12 km Kokkolan keskustasta Ylisokojan kylässä.